Sute de voluntari s-au înscris deja pentru ediția a V-a din ”Color the village” (Colorează satul), programată în Valeapai, Caraș-Severin. Înscrierile mai sunt deschise săptămâna aceasta.

Sunt înscriși deja 400 de voluntari, la ațciunea programată în 8-10 iunie, după weekendul de Rusalii. Se vor zugrăvi 30 de case. ”S-au înscris voluntari de toate vârstele, cu sau fără experiență, atât din zona noastră cât și din alte părți ale țării. Îi încurajăm pe toți să vină să descopere cât de multe pot face atunci când lucrează împreună cu alți oameni inimoși care vor să se implice, să schimbe fața satului românesc. Noi ne organizăm ca să-i primim pe toți, să avem toate materialele necesare și să oferim cele mai bune condiții pentru a ne îndeplini obiectivul de a zugrăvi 30 de case în 3 zile. Avem și o echipă mare la bucătărie care va găti mâncăruri locale timp de trei zile pentru toți participanții. Va fi cu adevărat un festival de voluntariat”, a declarat Radu Trifan, președintele Asociației Acasă în Banat.

Înscrierile sunt deschise până la data de 28 mai, adică duminică, aici. An de an, Asociația Acasă în Banat, cu sediul chiar în Valeapai, zona de nord-vest a județului Caraș-Severin, renovează case din sate unde clădiri au un specific tradițional bănățean. Se alterneză cele două județe. În primul an s-a mers la Rudăria (Eftimie Murgu astăzi) în 2019, iar în 2020, la Racovița. A urmat Ilidia, în 2021, și Fărășești, anul trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ