DISTRIBUIȚI

Chiar dacă Fortuna Becicherecu Mic a fost eliminată încă din optimile Cupei României la fotbal feminin, Timișoara a fost reprezentată în finala competiției, jucată duminică la Arad. Fotbalista de doar 16 ani, cu o poveste impresionantă, a fost desemnată cea mai bună jucătoare a finalei!

Cristina Botojel a început fotbalul la FC Auto, după ce un băiețel de la ea din cartier, cu care se juca fotbal, a chemat-o la antrenamente. Cristina avea atunci 11 ani și a fost primită de antrenorul Marius Oprea, care ia spus să vină la toate antrenamentele, deoarece era foarte talentată. Până la 14 ani, a jucat cot la cot cu băieții la Auto, deoarece regulamentul permite să joace și fete în echipele de băieți. Pentru un scurt timp, când cele două cluburi colaborau, Cristina Botojel și antrenorul Marius oprea au fost la Academia Ripensiei.

Pentru ca adolescența înseamna că fotbalista din Freidorf nu mai putea să joace cu colegii în meciurile oficiale, i s-a pregătit transferul la cel mai dezvoltat club de fotbal feminin din țară, Olimpia Cluj. De doi ani, timișoreanca evoluează acolo, și nici pentru Olimpia nu a putut juca de la început în cupele europene, la echipa mare, deoarece există o limită de vârstă de 16 ani. În toamnă, Cristina Botojel va împlini 17 ani și între timp, a strâns convocări la naționalele feminin U15 și U17.

Duminică, la Arad, a fost declarată cea mai bună jucătoare a meciului, în partida câștiga de Cluj cu 1-0 în prelungiri.

foto: facebook.com/ligafemininaromania

LĂSAȚI UN MESAJ