DISTRIBUIȚI

Ziua Națională se trăiește și anual cesta în pandemie, dar asta nu înseamnă că nu putem savura arta. Cei de la Liceul de Artă ”Ion Vidu” din Timișoara vor susține două concerte la 1 Decembrie, dar și de 2 decembrie, în cadrul Festivalului de Artă Românească, cu muzică clasică și populară.

Spectacolele vor fi transmise exclusiv online, în cele două zile, pe paginile de Facebook și Youtube ale liceul de artă. Așadar, oricine poate asculta muzica de Ziua Națională. Miercuri, concertul ”Recital Cameral” va începe cu intonarea imnului național ”Deașteaptă-te, române!”, de către  Orchestra de suflători „Vidu Band”. Urmează creații vocal-instrumentale ale marilor compozitori românie, precum George Enescu, Ciprian Porumbescu, Ion Scărlătescu, Vasile Jianu, Marțian Negrea, Tiberiu Brediceanu, Vasile Ijac, Sabin Păuța. De asemenea, elevii din clasa a XI-a de la Artă dramatică vă vor delecta cu un moment teatral, dedicat poetului George Coșbuc.

A doua zi a festivalului va continua cu  evenimentul Spectacol de Artă Românească Tradițională. Vor cânta elevi ai secției de muzică vocal-tradițională românească, alături de Ansamblul folcloric al claselor IX-XII. Din repertoriu fac parte peise interpretate la taragot, dar instrumente tradiționale, ca fluierul și cavalul. Totul se va încheia cu un dans românesc, cu elevii de la secția de Coregrafie. Festivalul a fost gândit pentru a crește interesul pentru valorile tradiționale, conștientizarea identității naționale în contextul contemporan european, dar și promovarea folclorului în rândul elevilor și ai comunității.

Inițiatorii proiectului sunt directorul liceului, Daniel Zah și directoarea-adjunctă Patricia Vlad. Cele două concerte vor începe de la ora 18.

 

LĂSAȚI UN MESAJ