În acest sfârșit de săptămână, la Muzeul Satului Bănățean se va organiza o nouă ediție a tradiționalului Târg al Meșterilor Populari. De asemenea, simultan, va avea loc și Festivalul Condeierilor Plugari. 

la Târgul Meșterilor Populari, este ediția cu numărul XXII. Vor sosi meșteri artizanli din toate zonele țării, specializaţi în prelucrarea lutului, lemnului, osului, metalului, dar și în crearea de ţesături, măşti, podoabe populare, împletituri, icoane, dantelărie, obiecte din sfoară, da instrumente muzicale. Firește, gastronomia tradițională nu va lipsi. Sâmbătă, la ora 10 va avea loc deschiderea festivă, iar apoi, până la ora 20, târgul. Duminică, evenimentul va avea loc în același interval oraș.Muzeografii secției de Aer Liber, conduși de Cătălin Balaci, s-au ocupat de târg.

În ceea ce privește Frstivalul Condeierilor Plugari, evenimentul e la ediția a XVI-a. Datele sunt tot 24 și 25 septembrie. Deschiderea va fi sâmbătă, la scenă. De organizare s-a ocupat Maria Mândroane. Iată programul:

24.09. 2022

Ora 10.00 – 12.00. Deschiderea Festivalului Condeierilor Plugari, la Scenă.

12.30. Program artistic. Moderator – Dan Liuț.

Ora 16.00. Întâlnirea de la Casa condeierilor: Moment de reculegere și Expoziții de pictură:  Narcisa Liuț.

Expoziție Casa Națională, Sala I,  Elena Hăbășescu – Semne și Simboluri din cultura Cucuteni în Arta textilă.

Ora 17.00. Sezătoare populară, la Hambar. Premierea participanților. Lansări de carte. Discuții

25.09.2022

Ora 10.00 Participarea la slujba religioasă

Ora 15.00 Masă rotundă. Condeierii plugari și creatorii populari. Discuții

Ora 17.00 Participarea la Targul Mesterilor Populari.

LĂSAȚI UN MESAJ