Săptămâna aceasta compania de teatru independent Basca din Timișoara se află în Cracovia, pentru proiectul ”Libertate în mișcare”. Ei vor juca spectacolul ”Ce-am avut. Ce ne-au dat” în cadrul Festivalului de teatru de stradă Ulica din oraș.

În programul anunțat inițial, Teatrul Basca urma să prezinte două documentare și să joace un alt spectacol în orașul polonez. Sâmbătă, piesa despre soarta refugiaților ucraineni, ”Ce-am avut. Ce ne-au dat” se joacă la Festivalul Ulica, unul dintre cele mai vechi fesstivaluri de stradă din Europa Centrală. În 2024, sunt 32 de spectacole incluse, iar evenimentul are loc în perioada 5-7 iulie. ”Suntem încântați să participăm la Festivalul de teatru de stradă Ulica, emblematic pentru Cracovia. Sperăm să fie apreciat de comunitatea multiculturală a orașului, în special pentru că subiectul spectacolului nostru face parte din cotidian și aduce aminte de experiențe de sprijinire a refugiaților din Ucraina, atât în România, cât și în Polonia”, spune Ana-Maria Ursu, directoarea teatrului.

Piesa e regizată de Alexandru Mihaescu, cu texte scrise de Iryna Serebriakova,  Nina Zachozhenko, Selma Dragoș, Andrei Ursu și  Alina Pietrarean. În spectacol joacă Alina Ilea, Costa Tovarnisky, Otniel Floruț, Ana Maria Ursu, Jacqueline Kohl. raducrea în română e asigurată de Raluca Rădulescu, iar în polonză, de Aleksander Podgorny. Viktoriia Medviedieva semnează coregrafia, iar muzica e realizată de Olksandr Solokha.

Finanțare pentru ”Libertate în mișcare” e asigurată de Administrația Fondului Cultural.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ