DISTRIBUIȚI
Teatrul BASCA AnimalCrossing

Teatrul Basca invită timișorenii la o nouă premieră, de data aceasta realizată în cadrul festivalului de TESZT. ”Animal Crossing” va avea premieră vineri, în curtea garnizoanei Timișoara.

Piesa este făcută după un text original scris în 2018 de Victor Dragoș și Andrei Ursu. Sandy și Sanyi sunt polițiști de frontieră, la Beba Veche. Sandu îl îmbie pe Sanyi cu pomana porcului și țuică. Cei doi petrec și se îmbată, iar asfel, osbervă trecerea unei refugiate prea târziu. Sanyi, panicat, trage spre ea. ”Oamenii au picioare ca să se miște, dacă era să stăm pe loc am fi dezvoltat rădăcini. Migrația stă la baza dezvoltării speciei umane (și a celorlalte viețuitoare, de altfel) dintotdeauna. Mi se pare ipocrit să ne imaginăm că toate migrațiile de la începutul timpului au fost ok până acum 100 de ani iar acum evoluția noastră e completă și trebuie să rămână fiecare acolo unde s-a născut. Oamenii au migrat dintotdeauna și vor continua să o facă, fie că ne place fie că nu. Tot ce putem face e să acceptăm această realitate și să căutăm modalități de conviețuire cât mai ok, să profităm de pe urma diversității speciei umane și a diferitelor culturi cu care ne întâlnim”, spune regizorul Victor Dragoș.

Cu ajutorul unei colaborări cu Asociația Ceva de Spus, spectacolul va fi accesibil și pentru cei cu probleme de văz și auz, deoarece va avea interpretare mimico-gestuală și descriere narativă. După premieră, spectacolul va putea fi urmărit și online, gratuit. Viitoarele reprezentanții sunt programate 17 iunie în Piața Traian, în 19 iunie în Piața Sfântul Gheorghe. Până atunci, premiera va fi la ora 16, vineri.

 

LĂSAȚI UN MESAJ