În județul Timiș a început un proiect inedit, Caravana MediKult. În mai multe școli se joacă piese de teatru care îi învață pe elevi importanța vizitei la doctor și a grojii pentru sănătate.

Inițiativă e a celor de la Asociația Teatru pentru Tine. Săptămâna trecută au avut loc primele ateliere. În total, proiectul are în plan 40 de astfel de ateliere, un spectacol prezentat în 15 localități din județ, dar și 750 de consultații medicale pentru copii. Cei mici vor învăța despre igiena personală, prevenție și mersul regulat la medic. MediKult vine după inițiativa My Art Bicycle. ”„Elevii de la Liceul de Arte Plastice sunt foarte creativi și ne bucurăm foarte mult că avem ocazia să lucrăm împreună. Ne dorim ca pe termen lung să implicăm în proiectele noastre cât mai mulți elevi de la școlile cu specific artistic din Timișoara. Tinerii artiști sunt dornici să învețe lucruri noi și să se implice în activități culturale cât mai diverse, iar feedback-ul, energia și ideile lor sunt extrem de importante”, spune Marius Lupoian, președinte al Asociației Teatru Pentru Tine.

Școlile incluse în program sunt: Școala Gimnazială de Muzică „Filaret Barbu” Lugoj, Școala Gimnazială Nr. 3 Lugoj, Școala Gimnazială Nr. 4 Lugoj, Școala Gimnazială „Anișoara Odeanu” Lugoj, Școala Gimnazială Ghiroda, Școala Gimnazială Giarmata Vii și Școala Gimnazială Dumbrăvița. atelierele sunt realizate de: Alina Spiridon, Jasmina Mitrici, Alexandru Negrea și Bogdan Blistyar (actori și mentori ateliere), Adrian Jivan (dramaturgie și mentor ateliere), Marius Lupoian (regie și mentor ateliere), Lavinia Urcan și Marius Marta (coregrafie), Radu Racz (muzică), alături de o grupă de elevi de la Liceul de Arte Plastice din Timișoara, coordonați de profesoara Mari Popescu (scenografie).

LĂSAȚI UN MESAJ