Teatrul Maghiar de Stat ”Csiky Gergely” va juca miercuri la București spectacolul emblematic ”Caravaggio”. Totul, în cadrul în cadrul Festivalului Teatrelor Maghiare la București – BUKFESZT, eveniment ajuns a adoua ediție. 

Evenimentul în ansamblu e organizat de Uniunea Teatrelor Maghiare din România – MASZIN, în colaborare cu UNITER. Spectacolele se joacă la Teatrul Odeon. Pe scenă urcă teatrele ce fac parte din Uniunea Teatrelor Maghiare din România – MASZIN: Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara, Teatrul „Szigligeti” din Oradea, Trupa „Harag György” a Teatrului de Nord din Satu Mare, Teatrul „Csíki Játékszín” din Miercurea Ciuc şi Teatrul „Tomcsa Sándor” din Odorheiu Secuies. Vor fi șapte spectacole regizate de Andrei Șerban, Gianina Cărbunariu, Anca Bradu, Erwin Șimșensohn, Györfi Csaba, Visky Andrej și Zakariás Zalán. Biletele se vând pe siteul Teatrului Odeon. Prețurile variază, de la 30 până la 60 de lei.

Reprezentația Teatrului Maghiar este un spectacol dedicat temperamentalului artist italian Michelangelo Merisi da Caravaggio. Andrej Visky e regizorul, iar textul este după András Visky, unul dintre cei mai prolifici dramaturgi contemporani.  ”Dorim ca spectacolele noastre să fie văzute de publicul larg din București pentru că fiecare întâlnire cu spectatorii noi, mai ales cu cei nefamiliarizați cu interpretarea în limba maghiară, prilejuiește o privire proaspătă, o nouă premieră pentru actori, o nouă viață pentru un text deja știut. BUKFESZT este, totodată, un promotor al culturii maghiare atotcuprinzătoare, în care credem cu toții și – în teatrele noastre – ne străduim să o onorăm”, declară Balázs Attila, președintele Uniunii Teatrelor Maghiare din România.

Joacă în acest spectacol actorii Erdős Bálint, Jancsó Előd, Kocsárdi Levente, Bandi András Zsolt, Vajda Boróka, Borbély B. Emília și Vadász Bernadett. ”Caravaggio” începe miercuri, 27 septembrie, ora 20. Va exista supratitrare în română și engleză.

LĂSAȚI UN MESAJ