DISTRIBUIȚI

De Ziua Culturii Românești, Teatrul Național din Timișoara care poartă numele marelui poet național, Mihai Eminescu, a fost premiat de președintele României. Ordinul Meritul Cultural i-a fost acordat directoarei instituției de cultură, Ada Hausvater.

Ordinul Meritul Cultural a fost acordat în cadrul unei ceremonii desfășurate la Palatul Cotroceni, iar distincția s-a acordat în grad de comandor „pentru talentul și serviciile deosebite aduse culturii, artei, științei și promovării spiritului caritabil, prin opere de creație, interpretare și sociale, de impact național”. Principalele aspecte de care s-a ținut cont au fost reușite precum îmbogățirea infrastructurii cu Studio Uțu Strugari și Sala 2, inițiativa unică în țară a fabricii de decoruri, festivalurile de amploare, inițiativele cu impact civic și social, dar și proiectul ”Debut” sau programul ”Ora de teatru”.

Premiul decernat în ziua nașterii marelui poet național Mihai Eminescu este cu atât mai important în contextul pandemic, în care arta are de suferit.

LĂSAȚI UN MESAJ