Stagiunea 2020-2021 a Teatrului Național ”Mihai Eminescu” Timișoara a ajuns la final. A fost poate cea mai complicată perioadă pentru teatru, în condițiile în care pandemia a născut tot felul de provocări.

Toamna trecută, pentru scurt timp, Teatrul Național a putut pune în scenă spectacole pe viu. Nu la interior, ci pe Scena A ut Dor, lângă Sala 2. În aceste condiții a avut loc și ediția a XXV-a a FEST FDR- Festivalul Dramaturgiei Românești Ulterior, din octombrie până în aprilie, s-au țintu doar spectacole online, din cauza restricțiilor. Spectacolele transmise virtual au reunit, în șase luni, 20.000 de spectatori. Abia din luna mai, s-a revenit, încet-încet, la normal, cu spetcacole care au avut public, dar în număr limitat, pentru respectarea distanțării.

În perioada restricțiilor s-a născut și primul spectacol conceput și realizat în aceste vremuri, ”Homer 2020”. Tot în pandemie a avut premiera online și spectacolul ”Povestea acelor oameni care într-o seară s-au adunat în jurul unei mese”, care, doar în mediul virtual, a fost privit de peste 2000 de spectatori. Tot în această stagiune, după ce s-a reluat teatrul și în săli au avut loc premierele la ”Zorba Grecul” și ”Don Juan”. La Premiile UNITER a fost premiată pentru întreaga activitate scenografa Geta Medinski. Au mai fost nominalizați actorul Ion Rizea și scenograul Helmuth Sturmer.

Viitoarea stagiune se va deschide cu a Festivalului European al Spectacolului – Festival al Dramaturgiei Românești, care va avea loc între 28 august și 5 septembrie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ