DISTRIBUIȚI

În următoarea perioadă, în Timiș vor fi distribuite noi pachete de igienă, pe tipicul celor distribuite la începutul anului. De asemenea, urmează să se distribuie către aceleași persoane și pachete alimentare. Autoritățile au avut joi o discuție în acest sens.

Concret, joi, reprezentanți ai Ministerului de Interne și ai Ministerului Fonruilor Europene, au avut o videoconferință cu prefecțiii, pentru implementarea Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD). Din Timiș a participat prefecta Liliana Oneț. S-a discutat distribuirea unei a doua tranșe de pachete de igienă și o distribuire a unor pachete alimentare. Pentru Timiș, vor fi 10.343 de astfel de pachete, care vor merge la familii din 99 de unități administrativ-teritoriale.

De altfel, în perioada 16-28 ianuarie anul curent, în Timiș s-au distribuit 10.343 de pachete de igienă, care conțin periuțe de dinți, pastă de dinți, săpun lichid, șampon de copii, șampon de adulți și detergent de rufe. în a doua tranșă, se va distribui același număr de pachete, cu aceleași produse. Pachete alimentare urmează să conțină făină albă de grâu, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, orez, conserve de carne de vită, conserve de carne de porc, conserve de pateu de ficat de porc și compot de fructe.

Prefectura Timiș a identificat locațiile unde pot fi depozitate pachetel alimentare, pentru fiecare primărie în parte. De asemenea, s-a emis Ordinul prefectului privind organizarea, funcționarea și componența Grupului Județean POAD, din care fac parte reprezentanți ai Instituției Prefectului, Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială, Direcției Generale de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului, Direcției de Sănătate Publică Timiș, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Timiș, Oficiului Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș. Prefectura coordonează Grupul Județean POAD și organizează distribuirea către beneficiari.

Toate pachetele sunt finanțate din fonduri europene și sunt pentru patru categorii de beneficiari. Este vorba de familiile și persoanele care au, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat, familiile care beneficiază de de alocație pentru susținerea familiei, persoanele și familiile care se află în situații critice de viață, dependență sau situații similare stabilite prin anchete sociale și cele care locuiesc în așezări informale, precum și persoanele cu handicap.

foto: viata-libera.ro

LĂSAȚI UN MESAJ