DISTRIBUIȚI

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a votat astăzi ridicare restricțiilor pentru scenariul galben în Timișoara. Restaurantele, sălile de jocuri, teatrele și cinematografele vor putea funcționa de duminică la interior la 50% din capacitate, iar evenimentele în aer liber vor putea avea și 300 de participanți, cu distanțare. Se ridică restricții și în multe localități din județ.

Se ridică restricții la Moșnița Nouă, Orțișoara, Șag, Nădrag, Dumbrăvița, Remetea Mare, Sânmihaiu Român, Ghiroda, Balinț, Bara, Chevereșu Mare, Criciova, Mașloc, Ciacova, Recaș, Sânnicolau Mare, Remetea Mare și Victor Vlad Delamarina, după cum urmează:

– UAT Moșnița Nouă, Orțișoara și Șag au fost introduse pe anexa 4, care cuprinde unitățile administrative teritoriale cu rata de infectare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori, fiind anterior cuprinse pe anexa 2. În aceste UAT se vor ridica restricțiile de circulație și de limitare a programului operatorilor economici din weekend.
– UAT Nădrag a fost introdusă pe anexa 2, cuprinzând UAT-urile unde incidența cazurilor este mai mare de 4/1000 de locuitori și mai mică sau egală cu 7,5/1000 de locuitori, fiind anterior cuprinsă pe anexa 1. În acest UAT se vor ridica restricțiile privind programul de funcționare al operatorilor economici și restricțiile de circulație în zilele de luni – joi, rămănând aplicabile aceste restricții în zilele de vineri – duminică.
– UAT Dumbrăvița, Remetea Mare, Sânmihaiu Român și Ghiroda care au fost cuprinse anterior pe anexa 2 cuprinzând UAT-urile unde incidența cazurilor este mai mare de 4/1000 de locuitori și mai mică sau egală cu 7,5/1000 de locuitori, au ieșit de pe anexele cu restricții suplimentare, având o incidență sub 1,5/1000 de locuitori, astfel că în aceste UAT se vor ridica restricțiile de circulație și de limitare a programului operatorilor economici din weekend și se vor permite și activitățile care erau restricționate la incidență de peste 1,5/1000 de locuitori.
– UAT Balinț, Bara (anterior pe anexa 4), Chevereșu Mare (anterior pe anexa 3), Criciova (anterior pe anexa 4), Mașloc (anterior pe anexa 3), municipiul Timișoara, (anterior pe anexa 4), orașul Ciacova (anterior pe anexa 4), orașul Recaș (anterior pe anexa 4), orașul Sânnicolau Mare (anterior pe anexa 4), Remetea Mare (anterior pe anexa 4) și Victor Vlad Delamarina (anterior pe anexa 4) au ieșit de pe anexele cu restricții, urmând să se aplice restricțiile generale din HG nr. 432/2021.
De altfel, Timișul nu mai are nicio localitate cu rata de infectare peste 7,5 în care să să închidă magazinele în timpul săptămâni la ora 18. Momentan, localitățile Giroc, Giarmata, Săcălaz, Deta rămân în scenariul galben. ”UAT Giroc, Giarmata, Săcălaz, Deta au rămas pentru încă 14 zile pe anexa 4 cuprinzând UAT-urile unde incidența cazurilor este mai mare de 1,5/1000 de locuitori și mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori”, se arată pe deciziile CJSU Timiș.
S-au impus și restricții noi la Checea, unde magazinel vor trebui să se închidă la 18 de vineir până duminică, iar oamenii să fie în case la 20, iar bazele sportive (dacă există) se închid pentru amatori. Satchinez și Dudeștii Noi au intrat în scenariul galben, astfel că unitățile de alimentație publică vorputea funcționa la interior la 30% din capacitate:
– UAT Checea a intrat pe anexa 2 – unde incidența cazurilor este mai mare de 4 și mai mica de 7,5 la 1000 de locuitori, urmând să se aplice restricțiile de circulație și de limitare a programului operatorilor economici din weekend (anterior era cuprinsă pe anexa 4 cu localitățile unde incidența era mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori).
– Unitățile administrativ teritoriale Satchinez și Dudeștii Noi, au intrat pe anexa 4, urmând să se aplice măsurile stabilite prin HG 432/2021, pentru UAT-urile unde incidența cazurilor este mai mare de 1,5/1000 de locuitori și mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori.
Măsurile se aplică de duminică. Dacă ratele de infectare vor crește, CJSU poate oricând, legal, să impună noi restricții.

LĂSAȚI UN MESAJ