DISTRIBUIȚI

SCM Timișoara s-a impus la scorul de 28-25 cu CSM Știința Baia Mar,e după un meci foarte echilibrat. Victoria a venit într-o perioadă dificilă pentru echipa bănățeană, care vineri a rămas fără jucătorul de echipa națională Marius Simionescu, care a cerut rezilierea contractului cu o lună înainte de finalul angajamentului.

Prima repriză a fost una foarte fragmentată. Din minutul 3, maramureșenii au rămas fără Lamboiu, accidentat. În minutul 11, Melinte a deschis scorul pentru Timișoara, dintr-o lovitură de pedeapsă, pentru ca peste zece minute, Taniela Ratu să egaleze pentru băimăreni. Primul eseu a fos tunul foarte spectaculos, după un balon aruncat de Vlaicu irect spre terenul de țintă, unde Shennan l-a prins și l-a culcat. Melinte a trimis în bară la transformare, iar scorul a rămas 8-3. Băimărenii au reușit săd ea un esue prin Baliashvili, iar transformarea a fost de asemene aratată. Spre finalul reprizei, Melinte a avut un sprint frumos și a marcat eseul transformat tot de el pentru 15-8 la jumătatea partidei.

În debutul reprizei a doua, Conache a fost eliminat temporar. Cu superioritate numerică, Baia Mare a putut domina mult mai ușor jocul. Astfel, au marcat un eseu prin Fakaosilea, transformat de Kisting. În continaure cu om în plus, în minutul 52, Kisting a dat alt eseu pentru oaspeți, la care s-a ratat transformarea, iar scorul a ajuns 15-20. Diferența s-a redus după o lovitură de pedeapsă transformată de Melinte. Maramureșnii au mai reușit un eseu prin Sikuea, tot cu ttransformarea ratată, iar Timișoara a putut egala la 25, după alt eseu al lui Shennan, transformat de Melinte. Tot Melinte a adus victorie, după o lovitură de pedeapsă.

Înainte de meci, clubul a rămas fără Marius Simionescu, care avea un contract ce se termina la 30 iunie. ”Noi după meciul de la Constanța am avut cinci accidentați grav. Simionescu a făcut un TMN pătit de club, ca să vedem dacă poate juca. Profesorul Bârsășteanu mi-a spus că nu are nimic și i-am spus să joace. A fost o discuție cu mine, Calafeteanu și Burcea. A spus că va jcua cu Clujul, acum cu Baia Mare nu, că nu vrea. I-am spus că avem nevoie de el în acest meci, mai greu, și i-am spus că nu îl plătim luna asta dacă refuză să joace. El cu mine nu a vorbit, l-a anunțat pe Narcis că pleacă și i-a predat echipamentul. La club a trimis un mail în care spune că a semnat cu alt club și cere dezlegarea”, ne-a declarat managerul Dănuț Borzaș. Simionescu va juca din august la Dinamo.

După meci, Eugen Apjok nu a vrut să dea declarații, iar Vali Calafeteanu a preferat să-l lase să vorbească pe Stelian Burcea. ”O victorie importantă, muncită într-adevăr. Este importantă mai mult penru moralul nostru. Astăzi am dovedit că toate problemele pe care le-am întâmpinat în această săptămână ne-au întărit. Tot meciul a fost în presiune. Nu s-a detașat nicio echipă într-un avantaj foarte mare. A fost o presiuen și cred că aici s-a și văzut maturitatea noastră în acest meci. Au fost foarte multe probleme. am jucat duminică la ora 16 la Constanța. Am avut un drum destul de lung, autocarul s-a stricat pe drum. Am ajuns foarte târziu și am încercat în această săptămână să ne axăm doar pe recuperare. Jocul se joacă până la sfârșit. Aveam forța de a reveni. De aceea, mentalul nostru a fost foarte important. Am venit, am dat din nou puncte și așa am câștigat meciul”, a spus Burcea.

Săptămâna viitoare, Timișoara va juca în deplasare la Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ