DISTRIBUIȚI

În ultima zi lucrătoare de februarie, consilierii locali au votat bugetul Timișoarei. A fost o ședință cu cvorum redus, de 17 consilieri, pentru bugetul ”ambițios”, cel mai mare din istorie. În contextul epidemiei de coronavirus și a apropierii anului 2021, s-au făcut și câteva amendamente de buget.

În total, proiectul de buget vorbește de suma de 2.282.386.731 de lei. Nicolae Robu a admis că este un buget ambițios, dar nu nerealist, în contextul în care e creionat ținând cont și de finanțări nerambursabile obținute de la Guvernul României și Uniunea Europeană. Altfel, bugetul a trecut, cu câteva amendamente importante. Doar 17 consilieri locali din totalul de 27 au fost prezenți la ședința de plen, unde bugetul era pe lista suplimentară de proiecte.

Un amendament important a fost al consilierei PSD Luminița Țundrea, care a propus ca 5000 de lei să fie destinați pentru prevenirea epidemiei de coronavirus. Mai precis, e vorba de dezinfectanți și tot e necesar pentru astfel de operațiuni, pentru toate cele 60 de instituții de învățământ din oraș. Acestea vor fi cumpărate de școli, pentru că procedura e mai rapidă.

De asemenea, consilierul local liberal Simion Moșiu a propus să se cumpere aparate translatoare de buzunar, performante. Alesul local a venit cu un model cu 74 de astfel de limbi și dialecte. Aparatele vor fi puse la dispoziția Poliției Locale pentru anul 2021, când sunt așteptați mulți turiști. Este prevăzută achiziționarea a 12 de astfel de bucăți. De asemenea, tot pentru 2021, polițiștii locali fac deja cursuri de engleză.

LĂSAȚI UN MESAJ