De astăzi, Consiliul Local Timișoara e din nou în formulă completă, de 27 de aleși. Filip Fiat a depus jurământul și ocupat locul lăsat liber de Ana Munteanu, în urma demisiei sale din USR, după votarea bugetului orașului pentru 2024.

Fiat este inginer software și a fost, inițial, membru PLUS. El a depus jurământul în cadrul unei ședințe ținute online. Liberalul Lorenzo Barabaș a simțit nevoia să intervină în ședință, altfel, după aproape un mandat complet de ”muțenie” și absență totală de idie, inițiative, ca să nu mai vorbim de proiecte. ”Ne puteți spune domnule secretar, domnul consilier a pus mâna pe Biblie?”, a spus Barabaș. Fiat a răspuns sincer: ”Nu am pus mâna pe Biblie, nu am o Biblie la îndemână în acest moment”.

Secretarul primăriei, Caius Șuli, a spus că nu era obligatoriu, dar, evident, intervenția lui Barabaș face parte din campania cu accente auriste a liberalilor, care brusc, contrar doctrinei istorice, pozează în mare partid conservator, naționalist și fanatic religios. Altfel, acum că USR are încă un vot, în fapt 12, căci Andrei Meșter a fost dat afară din partid, ne putem aștepta săs e reia ședințele fizice ordinare de consiliu local. În martie, contrar uzanțelor, Fritz nu a convocat niciuna.

Revenind la Filip Fiat, el va avea mandat până în octombrie, când se termină ”ciclul” politic votat în 2020, asta dacă nu va fi reales și în 9 iunie pe loc eligibil.

LĂSAȚI UN MESAJ