DISTRIBUIȚI

Consiliul Local Timișoara a votat astăzi Regulamentului de organizare și funcționare a activității de voluntariat din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara și al serviciilor publice din subordine. Regulamentul s-a votat cu un amendament îndelung dezbătut, referitor la faptul că voluntarii pot sau nu primi bani pentru activitatea lor.

Proiectul de hCL a fost înaintate de primarul Dominic Fritz. Germanul spune că orașul are experiențe pozitive cu voluntarii, în proiecte precum Oxigen pentru Timișoara, unic în țară, formațiunea Salvo, cu peste 100 de voluntari, dar și cu voluntarii timișoreni pentru situații de urgență. ”Este un proiect care ne va permite cadrul legal reglementat pentru a implica voluntarii în tot felul de acțiuni ale primăriei. Foarte mulți oameni ne-au contact și doreau să știe cum s eputeau implica în această deschidere a administrației. După ce va fi gata acest regulament, vom avea apeluri foarte specifice pentru anumite domenii cu posibilitatea de a se aplica pentru activitatea de voluntariat: mediu, tineret, cultură, educație, sănătate, social, civic”, a declarat Fritz despre acest proiect.

Articolul care e generat discuții este cle referitor la banii primiți de voluntari, altul referitor la cel cu decontarea cheltuielilor acestora și asigurarea de hrană sau cazare. Consilierul local liberal Simion Moșiu a vorbit despre voluntariat, cu referire la perioada lui Lenin sau Hitler și ulterior, perioada comunistă, o aluzie clară al cei din USR, care de altfel, s-au și inflamat repede. Și pesedistul Radu Țoancă a spus că este „tautologic” să se dea bani voluntarilor și a făcut amendament la regulament. Amendamentul a fost votat, iar proiectul a trecut în această formă.

LĂSAȚI UN MESAJ