Timișoara City Marathon se organizează anul acesta la 27 octombrie. În premieră, Asociația Alergotura îl face în parteneriat cu Universitatea Politehnică.
Acest lucru va duce și la alte modificări și surprize, dar și la o nouă abordare. Politehnica a iubit mereu sportul și parteneriatul a venit firesc. ”Prin această colaborare, ne propunem să inspirăm și să încurajăm atât realizările individuale, cât și spiritul de echipă, întărind legăturile dintre educație și sănătate, între tradiție și inovație. La Politehnică, educația și sportul au mers mână în mână încă din primul an de activitate, în urmă cu mai bine de un secol. După cum știm, Societatea Sportivă a Studenților din Politehnica Timișoara s-a înființat în 1921, la doar câteva luni de la înființarea universității. În timp, Poli a devenit cel mai iubit și cel mai important brand al Timișoarei”, spune rectorul Florin Drăgan.
”Poli” e obișnuită cu evenimentele de alergat. ”Pentru a reflecta importanța pe care Universitatea Politehnica Timișoara a acordat-o întotdeauna sportului, încă de la înființare, în urmă cu câțiva ani a fost demarată, în cadrul manifestărilor dedicate aniversării instituției, o cursă, pe stadionul Știința, în care studenții, cadrele didactice și toți cei care sunt alături de UPT aleargă un număr de tururi de pistă egal cu numărul anilor de existență ai universității. Tradiţionala cursă de alergare în cadrul Zilelor Politehnicii, organizată în parteneriat cu Alergotura, a mobilizat de la an la an tot mai mulţi studenţi şi cadre didactice și ajuns deja cât un maraton. Continuăm așadar colaborarea, acum și într-un eveniment sportiv oficial”, spune Drăgan.
Organizatorii promit o rebranduire a evenimentului. ”E un nou început pentru Timișoara City Marathon. Nu doar alergăm împreună și trăim istoria orașului nostru, ci ne și proiectăm viitorul împreună. Astfel, unirea tradiției Timișoarei cu energia inovatoare vine ca un pas firesc în care istoria și viitorul se întâlnesc în armonie. Avem o bază solidă, o moștenire lăsată de Eugeniu de Savoya care la 18 octombrie 1716 a intrat în cetatea Timișoara, readucând Banatul în rândul civilizației europene. Pe ea ne bazăm și ne construim visele care ne transportă în viitor”, spune Alexandru Lorinți, președintele Alergotura.
Vor fi mai mult tipuri de curse, așa că se pot înscrie și cei cu mai puține capacități de anduranță. Înscrierile vor fi deschise în curând, iar organizatorii ne îndeamnă să urmărim siteul competiției.