DISTRIBUIȚI

Dominic Fritz a vorbit despre concursul pentru postul de arhitect-șef al orașului, unul pentru care s-au comunicat condițiile de înscriere. de asemenea, întrebat despre salariile din primărie, edilul german spune că salariile din domeniul public din România sunt prea mici pentru specialiștii din privat, dar prea mari pentru cei care sunt efectiv pe posturi.

Fritz a spus că vrea o compeitție reală, ca la city-manager. ”Vrem să avem o competiție adevărat. Nu există un preferat al primarului pe care să-l am în buzunare și care să câștige acest concurs. Cerințele sunt 7 ani de experiență ca arhitect și atestat de la Registrul Urbaniștilor din România. Nu am scos încă posutl la concurs deoarece, probabil, sunt arhitecți interesați de acest concurs și care nu au acest atestat și așteaptă o nouă perioadă de obținere. Aș vrea să-i invit pe toți cei interesați să se înscrie în Registrul Urbaniștilor din România”, a spus edilul. Acum, arhitect-șef interimar este Monica Mitrofan.

Fritz a comentat și concursul pentru city-manager. Cum salairul este de 17.000 de lei, gemrnaul spune că unii aplicanți, când au aflat cât e salairul, s-au retras, deoarece câștigă mult mai bine în mediul privat. Fritz crede că salariile din administrația publică din țara noastră sunt prea mici pentru a atrage experții din privat, dar mult epste ce merită cei care stau în aceste posturi fără a munci cu poftă. ”Salariile sunt prea mari pentru cei care ar veni din afară și au chef de muncă, dar prea mari pentru cei care sunt deja în sistem și care freacă menta”, a mai spus Fritz.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ