Prima ligă de fotbal devine o amintire pentru Timișoara, după ce Poli de la feminin s-a retras din Superligă. Finalul de sezon în genunchi a determinat decizia drastică, și coborat cu viitoarea excludere a Banat Girls pentru două neprezentări, face ca județul Timiș să nu mai existe la nivelul primului eșalon la sportul de pe dreptunghiul verde.

După un final de sezon jalnic, nu s-a întâmplat doar firescul, și anume, concedierea lui Mirel Albon, ci, aparent, din informațiile noastre, finanțatorii Raymond Rusu și Călin Pașca nu vor mai continua. Reamintim, Poli e de fapt Fortuna Becicherecu Mic mutată la Timișoara. Acum, echipa a rămas doar a universității, și, evident, nu mai sunt bani de Superligă. ”Am început acum trei ani un proiect ambițios în care am crezut cu toții și pentru care am muncit zilnic. Din păcate, nu am reușit să ne atingem obiectivul. Sezonul trecut am fost atât de aproape de titlul de campioană, pierdut în ultima etapă. Iar în acest sezon, deși păream favoriți la începutul primăverii, ne-am îndepărtat de trofeu etapă cu etapă, terminând pe locul 4”, anunță Poli Timișoara.

Aparent, echipa va încerca însă o re-promovare. ”Ajunși la final, tragem linie, analizăm și luăm decizii pentru sezonul 2024-2025: Politehnica Timișoara Femina va continua în Liga 2. Intrăm într-un proces de restructurare, în care punem accent în continuare pe creșterea junioarelor. În acești trei ani numărul jucătoarelor junioare a crescut foarte mult și ne dorim să atragem în continuare către noi cât mai multe fete talentate din Banat. Ne luăm timp să ne tragem sufletul și să începem apoi pregătirile pentru sezonul 2025-2026, când ne propunem să revenim pe prima scenă a fotbalului feminin românesc”, se mai arată în același comunicat.

Reamintim, Banat Girls Comloșu Mare va urma să fie exclusă din Superligă, după ce a bifat a doua neprezentare la meciul de la Târgu Mureș. Poli a terminat pe 4, iar Banat Girls, în ciuda dificultăților, pe 6, salvată de la retrogradare. Cu această retragere și excludere, se vor salva Alexandria și Târgu Mureș. Iar Timișul nu mai are nici măcar fotbal feminin de prima ligă.

1 COMENTARIU

  1. Mirel Albon a îngropat echipa, un antrenor foarte slab. A venit la Poli, a luat o grămadă de bani şi acuma a fost dat afară ca o cârpă! A fost o pălărie mult prea mare pt el.

LĂSAȚI UN MESAJ