DISTRIBUIȚI

Timișoara Saracens a avut o misiune ușoară cu Poli Iași, formație pe care a învins-o la scorul de 64-13, la primul meci de la revenirea la echipă a sud-africanului Chester Williams. Formația ieșeană a făcut deplasarea doar cu două rezerve, dar, chiar și așa, au avut o rezistență dârză în prima repriză contra timișorenilor care au terminat sezonul regulat pe locul 3.

Poli a deschis scorul, dintr-o lovitură de pedeapsă transformată de Adrian Rusu. Timișoara s-a instalat la conducere cu 5-3, după eseul lui Marius Simionescu, rămas netransformat după o zi în care Gabi Conache a fost într-o formă foarte proastă la loviturile de picior. Mult timp s-a jucat cu acest scor, pentru ca, gazdele să își facă jocul abia pe finalul reprizei, când s-au marcat trei eseuri. Marian Sabău a înscris prima încercare, iar apoi Mădălin Lemnaru a făcut o cursă de mare viteză pentru al treilea eseu, pentru ca și Vlad Zaharia să aibă un plonjon în terenul de țintă al moldovenilor. Dintre cele trei, primele două au fost transformate de Conache, și, astfel, la pauză s-a intrat cu 24-3.

Timișorenii au continuat să dea eseuri și în repriza a doua, prin Stewart și apoi Simionescu. Conache a ratat transformările, astfel că scorul s-a dus la 34-3. Timișoara a rămas în inferioritate după ce Stefano Hunt a văzut cartonașul galben, iar în acest context, Poli Iași a dat primul eseu, prin Florin Curcan, rămas netransformat de Daniel Plai. Bănățenii au obținut un eseu de penalizare, transformat de Conache, iar apoi, Zaharia a mai reușit un eseu, rămas netransformat. Până la final, Iașul a mai dat un eseu, prin Ateleo Moa, dar Plai a ratat din nou transformarea, astfel că scorul final a fost de 64-13.

Timișoara Saracens: Taupaki, Sabău, Stemmet, Mureșan, Stewart, Morrison, Ianuș, Gorcioaia, Conache, Calle Rivas, Zaharia, Popa, Sefanaia, Lemnaru, Simionescu. Au mai intrat: Rădoi, Hunt, Marzuq, Halalilo, Tătăruș, Iștoc, Ionescu, Iftimiciuc

Politehnica Iași: Băcan, Mezescu, Sasu, Toader, Bișoc, Claudiu, Neagu, Drușcă, Vaman, Plai, Tei, Curcan, Borș, Rusu. Au mai intrat: Chiriac, Văcaru

Chester Williams a vorbit după meci despre aspectele problematice din jocul Timișoarei. ”A fost o victorie convingătoare, dar mai avem mult de lucru, ținând cont de intensitatea meciului. Trebuie să ne îmbunătățim sistemul de joc pe apărare. Am început la intensitate redusă, trebuie să jucăm mai tare, să preluăm controlul jocului de la început. Vom munci la asta. E posibil să fim campioni, la fel cum e și pentru Steaua și Baia Mare. Sperăm să câștigăm din nou. Campionatul a devenit mult mai competitiv. Steaua și Baia Mare ne-au bătut. Va trebui să muncim din greu și inteligent pentru a le bate. Cele mai importante aspecte la care trebuie să lucrăm sunt jocul cu grămada și apărare. De asemenea, să luăm atent deciziile pe ce compartimente jucăm, dacă strategiile de a ieși sunt cele corecte, și apoi, ce decizii luăm când suntem în jumătatea lor”, a declarat sud-africanul.

Marius Simionescu este ieșean la origine, și, după ce a dat două eseuri formației din orașul natal, a recunoscut că problema Timișoarei e una de atitudine. ”A fost un meci ușor pentru noi, cu multe oportunități pe care nu le-am folosit. Sperăm ca meciul viitor să fie mai bine. Într-adevăr, au fost peste noi, nu ne-am concetrat din primele minute. Am încercat să revenim pe parcurs. Chester ne ajută foarte mult, avem nevoie de el, sperăm să ne pregătim. S-au schimbat multe, atitudinea. Sperăm să ne ajute în viitor. Avem o șansă la titlu dacă punem la punct tot ce trebuie. Avem de muncit la atitudine și respect față de joc”, a declarat Simionescu.

Cele două echipe se întâlnesc din nou la Timișoara săptămâna viitoare, în barajul pentru accederea în semifinale.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ