DISTRIBUIȚI

Chiar dacă suntem în pandemie, ”Noaptea Muzeelor” are loc și anul acesta, mai ales că deocamdată, nu s-au impus restricții și pentru aceste instituții de cultură. Timișorenii sunt invitați, la Muzeul de Artă pentru a se delecta cu mai multe expoziții și a mai uita de stresul din acest an 2020.

Ei bine, cum suntem în carantina nocturnă, care ne interzice să circulăm fără motive întemeiate în intervalul orar 23-5, acum, la Muzeul de Artă, ”noaptea” se mută sâmbătă, în intervalul orar 12-20. Ultimul vizitator va putea intra în Palatul Baroc la 19,30. Pentru „Noaptea muzeelor”, accesul va fi liber, iar vizitatorilor li s-a pregătit o nouă expoziție, ”Covoare și tapiserii din colecția Muzeului de Artă Timișoara”. Vor fi expuse cele mai valoroase piese din colecția de artă decorativă textilă a instituție. Este vorba și de piese de patrimoniu, iar multe provin din colecția donată de Zsigmond Ormos.

Organizatorii anunță că expoziția va fi la etajul II al Palatului Baroc, și va fi în permanență dinamică, astfel că se adăuga noi covoare și tapiserii. De asemenea, la ”Noaptea Muzeelor” veți putea vizita cele șase expoziții permanente: 1+1+1 & SIGMA în colecțiile Muzeului de Artă Timișoara, Pictură veche bănățeană, Icoane bănățene, Artă modernă românească, Corneliu Baba și Artă europeană, dar și expoziția temporară ”Materie reînsuflețită / Resurrected Matter”.

La muzeu se intră obligatoriu cu mască. La intrare se ia temperatura tuturor vizitatorilor, care sunt rugați să folosească dezinfectantul și covorașele îmbibate în clor. De asemenea, se va menține o distanțare și se va limit numărul de vizitatori.

LĂSAȚI UN MESAJ