DISTRIBUIȚI

Chiar dacă suntem în valul 4 al pandemiei, evenimentele culturale nu au fost oprite în totalitate. Vineri, timișorenii sunt invitați la Echo –Factum, mic tratat  de meta-meditație, un recital de pian și vioară, într-un decor de etnosculptură”.

Evenimentul începe vineri la ora 19 în Curtea Franciscană a Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș. Vor cânta, Georgiana Rădulescu, la vioară, și Serena Voaideș, la pian. Cele două vor interpreta piese de Brian Crain (Wind,  Italian Summer, Rain, Adagio con Amore), Yann Tiersen (L’Absente, La Valse D’Amélie), Ludovico Einaudi (Experience, Primavera, Due Tramonti), Astor Piazzolla (Vuelvo Al Sur), George Gershwin (Preludiile nr 1, 2) și Grigoraș Dinicu (Căruța Poștei). Apoi, va urma interpretarea în premieră a piesei ”Meditation”, compusă de Georgiana Rădulescu și înregistrată într-o sesiune acustică în aer liber. Totul se va desfășura într-un decor inediat, cu expoziția de etnosculptură a lui Mihai Donici, ”Sugerări, impresii, sugestii, compoziții. Arte asamblate, senzații completate. Bucuria sunetului și a formelor.  Formele asociate sunetelor întregesc o lume diafană, care te scoate din cotidian”.

Evenimentul este o invitație la introspecție. ”Ce simți când asculți muzică? Amuzament, bucurie, extaz, frumusețe, relaxare, tristețe, iubire… Muzica este o limbă universală, dar de cele mai multe ori nu acordăm atenție mesajului pe care îl transmite sau cum e înțeles acesta… Pentru noi, muzica reprezintă cea mai ușoară metodă de comunicare cu oamenii din jur, cel mai tangibil mod în care ne putem exprima atât sentimentele noastre, cât și pe cele ale muzicii pe care o cântăm… Dar, pentru a putea transmite cu adevărat ce simțim, a fost nevoie de multe ore de studiu. Nu, nu doar al instrumentului. Al propriei persoane. Al eu-lui profund, esențial. Totodată, muzica ne ajută să ne conectăm mai bine cu cei din jur, de aceea iubim concertele, iubim petrecerile unde putem dansa unii cu alții, iubim să cântăm împreună. Ne sincronizăm colectiv bătăile inimilor, undele cerebrale, astfel  ne este mult mai ușor să ne înțelegem unii pe alții. Vă invităm deci, la introspecție: descoperiți-vă pe voi, fiți receptivi la emoțiile noastre, cum și noi vom fi la sentimentele voastre”, spune Georgiana Rădulescu.

Artistele vor purtea bijuterii soutache, realizate de timișoreanca Alina Emandi. Născută în 1996 la Timișoara, Georgiana Rădulescu a început studiul vioarei la 7 ani, la Coelgiul Național de Artă „Ion Vidu”. Ea a urmat și cursurile de masterat la University of West London, London College of Music. În prezent, face studiile de psihopedagogie, astfle încât să devină, la rându-i, profesoară. Serena Voaideș este născută în 1997 și a început pianul la Școal Filaret Barbu din Lugoj, iar apoi, a devenit și ea elevă la ”Ion Vidu”.

”Echo –Factum, mic tratat  de meta-meditație” este un eveniment al Asociației Culturale Arte-Factum, în cadrul  stagiunii independente Nocturnalii outdoor/indoor 2021, conceput și regizat de Levente Kocsárdi.. Rezervările se pot face la numărul de telefon: 0752111807.

LĂSAȚI UN MESAJ