Dumincia Rusaliilor ortodoxe, care va fi la mijlocul unui sfârșit de săptămână prelungit, poate fi și un prilej de a retrăi, muzical, atmosfera din Banatul de altădată. La Muzeul Satului se va organzia Festivalul Fanfarelor, devenit deja o tradiție. 

Pe vremuri, fiecare sat din Banat avea propria fanfară. Duminică, ofițerii străbăteau comunle în uniformele lor frumos apretateși interpretau muzica militară. Astăzi, vremurile s-au schimbat, dar muzica de fanfară nu a dispărut cu totul din viețile noastre. În cistea ei, duminică de la ora 17, la Muzeul Satului Bănățean are loc Festivalul Fanfarelor. Vor participa la eveniment șase fanfare: Fanfara Pro Amicitia, Fanfara Banater Musikanten, Fanfara din Giroc, Fanfara Societății Culturale ”Doinitorii Banatului” din Vărădia, comuna Mercina, Fanfara Bisericii Ortodoxe din Almăj (județul Arad), Cvartetul de tromboane al Filarmonicii Banatul din Timișoara.

Intrarea la eveniment va fi liberă. Prezentatoare va fi Tania Țunaș. Se vor respectă măsurile de siguranță impuse în această perioadă a pandemiei. Cei care nu pot ajunge fizic pot urmări evenimentul pe pagina organizatorului, Centrul Județean de Cultură al Județului Timiș.

foto: wikipedia.org

LĂSAȚI UN MESAJ