DISTRIBUIȚI

Timișoara este poate cel mai cosmopolit oraș al României, iar farmecul întregului Banat constă în multitudinea de minorități etnice. Duminică, timișorenii pot savura momente artistice multiculturale, la Festivalul Minorităților. 

Anul acesta, evenimentul ajunge la ediția a VII-a. Anul trecut, momentele de coregrafie au făcut deliciul publicului, însă pandemia de coronavirus a impus o reconfigurare pentru acest an. Accentul se va pune pe momentele interpretative și orchestrale. Iată lista artiștilor: formația – etalon a machedonilor ,,Pindu”,  artiștii sârbi Pera Todorovici și Desanca Lalici si formația de tamburași, reprezentanții comunității bulgare Doriana Talpeș, Teo Catarov și Nadia Shehabi, Valentina Raicu și taraful din Pădureni (comunitatea rromă), reprezentanta slovacilor din Butin Andreea Zifceak, trupa 8Light Minutes, grupul instrumental al Ansamblului,,Bokreta” și solista Stan Lilla Aliz (comunitatea maghiară), ,,Huțulii din Banat” și ,,Zlotii Druzi”(comunitatea ucraineană).

De asemenea, fanfara ”Timișoara Big Band” va prezenta un program de cântece germane, dar și melodii din folclorul altor etnii din Banat. De asemenea, tenorul Operei Române din Timișoara, Cosmin Ifrin, va fi cel care va interpreta muzica de operă italiană. Evenimentul începe duminică la ora 18, în Piața Libertății. În contextul pandemie, accesul e limitat la 500 de persoane. Participarea e gratuită, iar doritorii se pot înscrie pe pagina Evenimente Primăria Timișoara, sau direct, duminică, la fața locului.

foto: facebook.com/evenimenteprimariatimisoara

LĂSAȚI UN MESAJ