De marți, până în a treia zi de Crăciun, la Muzeul Satului va fi deschisă a doua ediție a Parcului Crăciunului. Așa cum s-a promis, Cnsiliul Județean Timiș asigură un transport mai accesibil pentru locație.

La Muzeului Satului Bănățean se ajunge direct doar cu autobuzul 46, care merge de la Bastion până în zona Avram Imbroane, dar circulă destul de rar. Tramvaiele 1 și 2 lasă timișorenii mai departe de muzeu. Astfel, pentru cei care nu au sau nu doresc să utilizeze mașina personală, s-a pregătit un autobuz, care va avea curse regulate, în funcței de programul Parcului Crăciunului. Cursa va fi de la STPT și se va pleca din parcarea de la Modex.

Accesul, dar și participarea la activități va fi gratuită. Inclusiv patinoarul. Pentur acest an s-a pregătit unul de 500 mp. Cadrul va fi frumos împodobit, iar atmosfera va fi completată de efecte speciale și de muzica specifică. Patinoarul va fi la fel de accesibil adulților, în egală măsură ca și copiilor. Nu va lipsi nici personajul-cheie, firește, Moș Crăciun. Singurul loc unde se plătește va fi la căsuțe. Vor exista atât obiecte artizanele, dar și produse alimentare, precum specialități de sezon: dulciuri și vin fiert cu scorțișoară.

Organizatorii spun că au pregătit un bra împodobit înalt, pe lângă luminițe,  obiecte surpadimensionate, brăduți zburători și butaforii 3D.  Steaua va fi simbolul ediției din acest an a evenimentului. Va exista și un iglu uriaș, ”Laboratorul Crăciunului”, unde copiii vor putea participa la spectacole de teatru, ateliere creative și de meșteșugărit, pregătite de Teatrul „Merlin”, Muzeul Național al Banatului și Muzeul Național. Copii se vor putea juca pe hârtie, ipsos sau pânză.

Activitățile sunt făcute de instituțiile din subodinea CJT: Biblioteca Județeană Timiș „Sorin Titel”, Muzeul Național al Banatului, Muzeul Național de Artă Timișoara, Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin” și Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș.

Parcul Crăciunului va fi deschis 21 de zile, din 6 decembrie până în 27 decembrie inclusiv. Programul e zilnic, între orele 17-22.

foto: facebook.com/parculcraciunului/photos

LĂSAȚI UN MESAJ