De vineri până duminică, timișorenii se pot delecta cu ceva artă în aceste grele vremuri pandemice, care au omorât multe evenimente de suflet. La Muzeul ”Corneliu Mikloși” au fost instalate șapte instalații audio-vizuale interactive și soundscape sau live performance.
Locația aleasă, viitorul Centru de Arta, Tehnologie și Experiment Multiplexity, nu a fost întâmplător aleasă. Vechiul depou de tramvaie a fost inaugurat în 1867 și a fost o premieră în Europa de Est, respectiv, prima linie de tramvai cu tracțiune animală. Locația are deopotrivă valențe industriale, dar și istorice și patrimoniale. Instalațiile multimedia le puteți vizita de vineri până duminică, în intervalul orar 17-21. Dacă intenționați să călcați pragul expoziției, este necesar să completați anterior acest formular.
Patru lucrări au fost selectate prin concurs public, iar trei, curatorial. Heavy Light – Photonic Sculptures este o serie propusă de Alex Boca de la colectivul LAPSUS ne invită la reflecție asupra transformării continue prin care trece tehnologie, în pas cu societate. Lucrarea (cori) dor ne/sigur a Ioanei Țurca ne vorbește despre pierderile incerte. Instalația T I M E L I N E a lui Alex Halka reprezintă un organism viu, prin care se reflectă cronologia unui spațiu industrial afectat de timp.
Publicului i se propune și instalația METALORGANUM propusă de Sillyconductor (sound artist) și Cote (visual worker) invocă trecutul, viitorul și prezentul și ajută publicului să descopere spațiul forjei, cu ajutorul unui spectacol de percuție. Instalația video Racord Temporal/r realizată de Lucian E. Matei propune o experiență audio-vizualo interactivă, o juxtapunere între atunci și acum. Proiectul SINCRONIC TRASH o_b_i_e_c_t a lui Gabriel Almasi înseamnă o multifonie și o viziune globală asupra straturilor sonore.
În fine, WIND(OW) OF OPPORTUNITY realizat de grupul artistic PSIHODROM este o proiecție 3D interactivă care conține remodelarea 3D a spațiului existent.