DISTRIBUIȚI

Mai multe lucrări ale absolvenților Facultății de Arte și Design de la Universitatea de Vest din Timișoara vor fi expuse începând de joi la Calpe Galery. Expoziția de artă contemporană Emerging Artist Awards 2020 cuprinde aproximativ 30 de lucrări ale tinerilor artiști.

Operele de artă include picturi, sculpturi, instalații, ceramică, dar și lucrări de grafică. „Evenimentul EMERGING ARTISTS AWARDS 2020, organizat de Expose Architecture, este unul lăudabil și vine să îmbogățească peisajul cultural timișorean. O societate sănătoasă și progresistă își recunoaște și promovează valorile. Gian Pietro Serra prin EAA 2020 vizează exact acest aspect important și tot mai dificil în contextul actual.  De asemenea EAA 2020 constituie un moment fertil pentru perspectiva anului 2023 când Timișoara va performa pe podiumul excelenței internaționale prin titlul de Capitală Culturală Europeană. Parteneriatul dintre UVT, Facultatea de Arte și Design și Expose Architecture este unul onorant pentru ambele instituții și sperăm să fie consolidat pe parcursul timpului. Împreună, vom putea lăsa o amprentă identitară substanțială în istoria culturală a orașului nostru”, spune Camil Mihăescu, decanul Facultății de Arte și Design.

Expoziția se deschide de joi, 22 octombrie, de la ora 18. ”Ca artist aflat la începutul carierei profesionale, pe care o visezi a fi «de succes», să fii remarcat dintr-un număr însemnat de absolvenți ai unei facultăți de artă te pune într-o postură mai mult decât onorantă. Și aceasta, din mai multe considerente. A fi artist contemporan înseamnă, în fond, a fi un martor al timpului tău, capabil să investigheze, să observe, să simtă, să înțeleagă și să-i ofere societății un „portret în oglindă”. Un alt considerent, dar nu și cel din urmă, ar fi convingerea că «investiția» pe termen lung într-ale artei, cu orice efort, merită creditată”, a declarat Adriana Lucaciu, profesor și artist vizual.

Iată artiștii care expun: Mirela-Mădălina Cerbu, Ștefan Curelici, Sanziana Gheorghe, Vlad Jelmărean, Silviu Preda, Alexandra-Daniela Satmari, Decebal Gabriel Țăroi. Expoziția rămâne deschisă până în 30 octombrie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ