De marți, până la final de lună, timișorenii pot vizita expoziția ”Laborator Speculativ Doar Mâine 1.0”. Operele sunt create de tineri artiști, în prezent studenți. 

Asociația Doar Mâine este organizatoarea Expun artiști de la Universitatea de Vest Timișoara, Universitatea Politehnică Timișoara, UNATC București, Universitatea Babeș-Bolyai Cluj, Universitatea Aurel Vlaicu Arad, Kunstuniversität Linz – Austria și Design Academy – Eindhoven. Expoziția propune o incursiune în abordarea speculativă a problemelor actuale, oferind privitorilor posibilitatea de a explora dezvoltări, rezolvări sau deturnări de situații prin ochii tinerilor artiști. Procesul creativ implică o perspectivă critică asupra prezentului, metode de cercetare prin artă și imaginație speculativă pentru a contura posibile viitoruri alternative. Expoziția se axează pe patru coordonate principale: abordarea speculativă (în design, ficțiune sau realismul speculativ), legătura cu prezentul (explorând teme precum crizele actuale și noile tehnologii), interactivitatea (atât digitală, cât și analogică) și conceptul de laborator (transparența cercetării artistice)”,  spune Nita Stoica, președinta Asociației Doar Mâine.

Marți la ora 18 va avea loc vernisajul expoziției din Campusul Creativ al UPT. Miercuri, 15 noiembrie, de la ora 15, va avea loc atelierul „Post Growth Toolkit [The Game]” cu Katharina Amman. Printr-un joc tactic de cărți, se va face o incursiune în lumea ficțiunii speculative și a științei, pe tema creșterii economice. La 17, tot miercuri, se va lansa cartea „Cercetarea prin artă, practici și metode” de Alexandru Berceanu, despre legăturile dintre artă și cercetare.

Expoziția va putea fi vizitată până la 30 noiembrie.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ