Sâmbăta trecută, la Timișoara a avut loc și Congresul Național al organizațiilor de tineret USRPLUS, după validarea președintelui proaspăat ales, Cătălin Drulă. Tinerestul partidului măcinat în ultima vreme de multe frământări interne se laudă nu face doar lipirea de aifșe electorale.

Congresul a fost deschis de Cătălin Drulă și Dominic Fritz, după care organizația de tineret și-a votat regulamentul intern. Liderul organizație de tineret din Timiș vorbește foarte idealist de USRPLUS, partid din care dacă se comentează prea mult, se ajunge la excluderi. ”Suntem singura organizație de tineret unde democrația și dialogul chiar contează. În loc să fim simpli lipitori de afișe, discutăm despre temele importante, contribuim la viața și dinamica partidului și transmitem pozițiile și ideile noastre către societate. Nu doar atât, dar avem deschiderea liderilor politici, care au participat fizic la acest congres și care sunt, la rândul lor, printre cei mai tineri politicieni români. Suntem, de asemenea, prima organizație care a introdus cote de gen la alegerile interne, măsură care sperăm să o vedem aplicată și pe listele pentru parlamentare, fiindcă ne dorim să promovăm femeile în politică. Dacă ești tânără sau tânăr și aderi la valorile noastre, ai șansa să crești și să fii promovat pe bază de merit în USR Tineret. Căutăm liderii politici de astăzi și de mâine”, spune președintele USR Tineret Timiș, Alexander Bran.

La congres au participat consilieri locali și parlamentari USR, dar și reprezentanți ai organizațiilor de tineret din Ucraina. Yevheniia Fedotova, Aliona Dobryden și Alina Piddubna au ținut discursuri care au emoționat tinerii participanți, despre situația dramatică din țara vecină.

LĂSAȚI UN MESAJ