Achiziționarea unor noi uși pentru locuința ta este o operațiune pe către trebuie să o tratezi cu maximă importanță. Nu îți poți permite să schimbi ușile din locuința ta continuu, nu neapărat din punct de vedere financiar, ci din privința deranjului creat în locuință.

De ce să încerci să creezi rețeta perfectă de achiziționare a ușilor de interior când ea se află deja aici? Astăzi vei deveni expert în alegerea ușilor de interior! Cum? Cu ajutorul informațiilor din cadrul acestui articol. Vei învăța cum să faci alegeri corecte fără să cheltui toți banii din cont.

Criterii de selecție a ușilor de interior

  1. În funcție de gradul de izolare fonică și termică

Știai că o ușă, pentru a putea izola cât mai bine termic o cameră, este necesar să aibă o grosime de cel puțin 40 mm? Reține acest lucru atunci când te prezinți într-un magazin de specialitate pentru a achiziționa usi pentru interior.

Dar știai că poți obține o izolație fonică optimă atunci când ușa are minim 28 db? Ea trebuie să fie compusă dintr-un panou tubular, panou MDF, lemn masiv sau lemn stratificat. Atenție! În niciun caz din fagure de carton. De ce? Pentru că nu este un material conceput pentru a izola fonic.

  1. În funcție de material

Când vine vorba despre materialul din care sunt create ușile pentru interior, experții în domeniu recomandă să nu îl alegi doar în funcție de estetică, ci să ții cont și de locul în care vor fi amplasate ușile.

Ușile pentru interior pot fi create din următoarele materiale: lemn masiv, sticlă sau materiale compozite precum PAL, HDF și MDF. Cum alegi ușile potrivite ținând cont de material? Ei bine, pentru ușile de interior pentru baie nu este recomandat PAL-ul. De ce? Pentru că se poate umfla cu ușurință de la umiditate. Cele mai recomandate în acest sens sunt ușile din MDF sau alt material mult mai compact.

Cât despre ușile pentru interior din lemn masiv, acestea trebuie să fie perfect uscate atunci când le achiziționezi. În caz contrar, riști să prezinte imperfecțiuni estetice, dar și funcționale, în timp, atunci când se usucă complet.

Trebuie să mai știi și că ușile din MDF sau HDF sunt mult mai ușoare decât cele din lemn masiv. Ele sunt disponibile în magazinele de profil în culori variate. Problema e că dacă, de exemplu, apar zgârieturi pe suprafața lor, nu pot fi retușate, așa cum se întâmplă în cazul celor din lemn masiv. Deci mare grijă la felul în care le protejezi.

  1. În funcție de design

Să luăm ca exemplu casele în stil shabby chic care invită la propriu romantismul în locuințe. Aici elementele de decor mici, inclusiv cele cu motiv floral, sunt bine-venite. Cel mai bine se potrivesc cu acest stil ușile de interior deschise la culoare, chiar cele pale sau în nuanțe pastelate.

Dacă în locuința ta predomină un decor minimalist, ușile de interior trebuie să prezinte un finisaj perfect. Sunt recomandate aici ușile în culori reci, cu design simplu și în linii drepte. Poți face mii de combinații dacă îți pui imaginația la treabă. Internetul este nesfârșit în recomandări.

Pentru o locuință unde decorul clasic primează, ușile clasice este clar că vor fi vedetele. Poți opta pentru cele din lemn sau pentru cele cu aspect neutru. Ele pot avea chiar și elemente care imită ușile de dulap și pot fi vopsite după preferințele tale. Care e scopul? Așa vor da o notă vizuală unică camerelor.

După cum poți vedea, totul este despre alegeri înțelepte, în ton cu tematica locuinței tale. Acum nu trebuie să mai bați pasul pe loc, ești pregătit să alegi cele mai potrivite uși pentru interior în locuința ta.

Există o mulțime de magazine de profil care îți pot pune la dispoziție și varianta de a achiziționa uși pe comandă. Asta înseamnă că ai control deplin asupra design-ului, materialului, dar și dimensiunilor ușilor. Cu minim de efort, poți descoperi chiar și numeroase oferte de preț. Ce mai aștepți? Alege chiar acum, inspirat fiind, cele mai potrivite uși de interior pentru locuința ta!

LĂSAȚI UN MESAJ