DISTRIBUIȚI

Chiar dacă contextul epidemiologic nu permite ca toată lumea să meargă la teatru, cei de la Teatrul Basca nu dezarmează și au pregătit o toamnă plină de spectacole. Sunt cicni spectacole pregătite pentru octombrie și noiembrie, cu artiști din Timișoara, Iași și Paris.

În 8 și 9 octombrie, va fi pus în scenă spectacolul „DE(z)INFECȚII: la CoVida Loca, care spune povestea vieții din pandemiei a unor oameni fără Internet și resurse. Vor juca studenți de la Facultatea de Teatru, după un scenairu scris de Victor Dragoș, Ana Maria Ursu și Andrei Ursu, după ce au intervieta mai mulți oameni. În 15 și 16 octombrie la Teatrul basca va fi spectacolul de dans contemporan ”My invisible noise inside”. Spectacolul va fi pus în scenă de compania Unfold Motion, pe tema dualității naturii umane, iar la teatru vor fi 20 de locuri disponibile.

În 23 și 24 octombrie, online va fi spectacolul „Le validisme”, despre dominarea și validarea persoanelor cu dizabilități. Spectacolul  e produs de compania de teatru Nageurs de Nuit din Paris care îi are în distribuție pe Benoît Bohy-Bunel (filosof și compozitor pian) și Roxane Borgna (actriță). În 5 și 6 noeimbrie va urma un nou spctacol online No Exi(s)t, despre tranziția dintre lumi. Timp de două săptămâni, cinci actori, un coregraf și regizorul/coordonatorul proiectului se vor izola în Teatrul din Stejar din Iași, pentru a pune în scenă ”Cu ușile închise de Jean Paul Sartre.

În fine, în 13 și 14 noiembrie online vor fi spectacolele de lectură pentru adulți și copii ”comunităși invizibile”. Textele celor două spetacole sunt scrise de două rezidente care au fpst la Teatrul Basca în luna august. Toate spectacolele fac parte din Festivalul Invizibil, al Asociației SolidArt, care s eocupă și de Teatrul Basca. Festivalul a mai inclus două evenimente în vară, un concert multicultural, un spectacol de teatru forum cu accent pe comunitatea persoanelor surde din Timișoara, plus rezidența celor două studente la teatru.

LĂSAȚI UN MESAJ