Rețeaua privată de sănătate Regina Maria ia măsuri de siguranță și prevenție pe timpul pandemiei de coronavirus. Pentru că Spitalul Premiere din Timișoara face parte din rețea, și pentru că aici au loc și nașteri, în unitatea medicală privată se adoptă toate aceste măsuri. În această perioadă, toate femeile care nasc la Premiere vor fi testate pentru coronavirus.
O maternitate este un spital de urgență, de aceea, la Premiere se gestionează în continuare nașterile. În contextul în care multe servicii medicale care nu sunt urgente au fost suspendate, atât în spitalele de stat, cât și în cele private, la spitalul privat din Timișoara se fac în continuare morfologii fetale și ecografiile de sarcină considerate urgente. Spitalul a amânat însă intervențiile, investigațiile și tratamentele non-urgente, iar consultațiile obișnuite au fost mutate în ”Clinica Virtuală”, una cu 360 de medici. În spitalele rețelei Regina Maria, toți medicii poartă echipament de protecție până pleacă acasă, iar în sălile de operație există aparatură pentru dezinfecție. Pentru femeile care nasc, la Premiere s-a luat un întreg set de măsuri.
Spitalul dispune de camere de izolare. ”În maternitatea din Spitalul Première Timișoara au fost luate măsuri sporite de siguranță, triaj și igienă pentru pacienți, medici și întreg personalul care asigură continuitatea activității medicale. Triajul epidemiologic este supervizat de un medic specialist și, la recomandarea acestuia, toate pacientele care intră în spital urmează un protocol premergător nașterii strict. O pacientă care prezintă un risc epidemiologic oricât de mic este izolată imediat și tratamentul ei se face pe un circuit separat, pentru a exclude contactul său cu alți pacienți. Pentru astfel de cazuri, există camere de izolare în fiecare secție din spital, atât pentru mamă, cât și pentru copil”, se arată într-un comunicat de presă al rețelei Regina Maria.
Toate femeile care vin să nască la Premiere vor fi testate pentru covid-19. ”În continuare, în Spitalul Première Timișoara toate viitoarele mame sunt testate pentru COVID-19, chiar dacă prezintă sau nu simptome. În cazul unui rezultat PCR pozitiv, pacienta urmează calea legală, conform protocolului stabilit de autorități. Astfel, este anunțată Direcția de Sănătate Publică Timiș, pentru a realiza transferul pacientei în condiții de siguranță la spitalul desemnat de autorități să gestioneze cazurile de femei însărcinate confirmate cu COVID-19. Dacă rezultatul este negativ, pacienta urmează cursul normal din spital”, transmit reprezentanții rețelei Regina Maria.
De asemenea, programul de vizite a fost redus. ”Pentru protecția pacientelor, vizitele aparținătorilor au fost restricționate încă de la începutul pandemiei, iar vizitele medicale programate anterior nașterii au fost reduse la minim. Consulturile au fost organizate, astfel încât interacțiunea cu cadrele medicale să se desfășoare în condiții de siguranță. Pacientele țin strâns legătura cu medicul lor curant și împreună cu el stabilesc ce consulturi sunt absolut necesare și ce este de făcut în cazul unei urgențe”, spun cei de la Regina Maria.
Săptămâna trecută, o serie de femei care trebuiau să nască și nu au putut să o facă la maternitățile de stat au născut la Spitalul Premiere. Maternitatea Odobescu a fost închisă din 31 martie, seara, până în 2 aprilie la ora 8 dimineața. De asemenea, Maternitatea Bega a devenit spital pentru mamele bolnave sau suspecte de coronavirus.
foto. reginamaria.ro