Poți comanda numeroase băuturi alcoolice dulci de pe net, pentru a completa cu stil deserturile pe care le servești la masă. Astăzi vei afla cum îi poți surprinde pe invitații tăi cu diferite combinații de arome, ce pot pune în evidență cremele, texturile crocante sau delicate ale unor preparate aduse pe masă la finalul unui adevărat festin.
1. Lichiorul Disaronno
Disaronno este un lichior italian cu o istorie ce datează din 1525. Legenda spune că un pictor din perioada Renașterii, Bernardino Luini, unul dintre elevii protejați ai lui Leonardo da Vinci, a fost însărcinat să picteze o frescă în capela din Saronno. În semn de mulțumire, o hangiță i-a oferit un elixir special, preparat din ingrediente secrete.
Această rețetă a fost transmisă din generație în generație și a devenit în timp băutura pe care astăzi o cunoaștem astăzi drept Disaronno. Profilul său aromatic este unul cât se poate de complex. Predomină notele de migdale amare, vanilie, caramel și condimente subtile.
Deși nu conține migdale în compoziția sa, gustul său caracteristic provine din uleiurile din sâmburi de caise, ce îi conferă acea aromă inconfundabilă de marțipan. Textura este catifelată, iar postgustul este de lungă durată. Ia o pauză pentru a pune deja în coșul de cumpărături o sticlă de lichior Disaronno, 0.7L.
Cu ce deserturi se potrivește Disaronno?
Datorită profilului său dulce și aromatic, este compatibil cu o gamă variată de deserturi:
- tiramisu – aromele de migdale și vanilie completează perfect notele de mascarpone și cafea;
- cheesecake – notele de caramel din Disaronno intensifică gustul acestui desert;
- prăjituri cu ciocolată neagră – combinația cu lichiorul dulce creează un contrast echilibrat;
- biscuiți Amaretti – făcuți din migdale și cu un gust similar, asigură o armonie perfectă;
- tarte cu fructe confiate – dulceața lor este accentuată de notele de migdale și vanilie ale lichiorului.
3. Vinurile rose
Spre deosebire de lichioruri, vinurile rose au un nivel al efervescenței mult mai ridicat. Se obțin din struguri roșii, dar mustul și cojile sunt lăsate să aibă contact doar pentru câteva ore sau zile, nu săptămâni (ca la vinul roșu). Astfel, se extrag cantități mai mici de tanini și pigmenți, rezultând o culoare mai deschisă.
După separarea de coji, fermentația sortimentelor de vin rose continuă ca în cazul vinurilor albe, la temperaturi mai scăzute. Rose-urile se disting prin note fructate, așa cum sunt cele de căpșuni, zmeură, cireșe, pepene roșu. Uneori, prezintă note florale sau de citrice, în funcție de rețeta propusă de producător.
Cu ce deserturi se potrivesc vinurile rose?
Sortimentele dulci sau demidulci sunt cele mai potrivite pentru deserturi:
- tarte cu fructe de pădure – aroma fructată a vinului intensifică notele de căpșuni, zmeură sau afine;
- cheesecake cu fructe roșii – un rose dulce completează perfect aromele de fructe și cremozitatea desertului;
- macarons cu zmeură sau lămâie – notele florale ale vinului se îmbină frumos cu finețea acestor bunătăți.
Ține cont de toate aceste recomandări, comandă apoi de la Nitela Shop produsele de care ai nevoie și începe pregătirile. Avem o listă extinsă de produse, ce se actualizează periodic, astfel că de fiecare dată când revii pe site, ofertele și promoțiile continuă să te surprindă. Vezi acolo întreaga listă cu băuturi alcoolice dulci pentru iubitorii de deserturi!








