Există un lucru pe care majoritatea oamenilor îl cunosc despre curelele de distribuție – acela că acestea nu sunt elemente pe care ar trebui să le schimbi de unul singur, întrucât o curea de distribuție ruptă aduce doar vești neplăcute. În același timp, acest element component din orice autoturism rămâne deseori un mister pentru mulți dintre noi. Astfel, ajungem să ne întrebăm de ce anume trebuie să fie schimbate curelele de distribuție și unde anume sunt localizate în autoturismul pe care îl conducem. Rămâi alături de noi și descoperă mai multe informații despre schimbarea curelei de distribuție, pe parcursul rândurilor de mai jos!

  1. Ce trebuie să știi atunci când cureaua de distribuție este schimbată?

În momentul în care mergi la un service auto pentru a înlocui o curea de distribuție, este important de precizat faptul că serviciul ce cuprinde această parte ar trebui să cuprindă și alte câteva lucruri. Atât întinzătorul, cât și rolele de rulare ar trebui să fie înlocuite. Specialistul va face o inspecție detaliată în ceea ce privește arborele cotit și etanșarea arborelui cu came, înlocuindu-le dacă este necesar. În plus, acest serviciu include deseori și înlocuirea pompei de apă. Chiar dacă acest lucru nu are o legătură directă cu sincronizarea motorului, pompa de apă este expusă în timpul înlocuirii curelei de distribuție, astfel că înlocuirea ei reușește să te ajute să faci economii pe termen lung.

Imaginea curea de distribuție luată de la euautopiese.ro

  1. De ce este considerat o curea de distribuție un serviciu costisitor?

Din punct de vedere tehnic, cureaua de distribuție în sine nu este considerată a fi o piesă scumpă. Pe de altă parte, timpul și forța de muncă sunt cele care cresc valoarea acestui serviciu și îl clasifică drept unul destul de costisitor. Nici nu este de mirare, întrucât pentru a ajunge la cureaua de distribuție, este important ca motorul să fie dezasamblat. La rândul lui, întregul acest proces necesită timp și efort semnificativ. De asemenea, înlocuirea curelei de distribuție presupune și setarea temporizării și reconfigurarea motorului.

  1. Ce se întâmplă dacă cureaua de distribuție nu este schimbată la momentul oportun?

Desigur, dacă te decizi să nu schimbi cureaua de distribuție atunci când este cazul, te poți bucura de o funcționalitate optimă a mașinii tale, până într-un moment în care aceasta se va opri din neant. Spre exemplu, atunci când cureaua de distribuție se rupe într-un motor cu roată liberă, este de așteptat ca motorul să se oprească pur și simplu. De altfel, de fiecare dată când sincronizarea nu mai este controlată, un piston poate lovi o supapă deschisă și să genereze daune masive ale motorului care pot fi ireparabile.

În fiecare zi reușim să învățăm din ce în ce mai multe despre mașina noastră și despre modul în care aceasta funcționează. De astăzi, putem adăuga pe această listă și toate informațiile aferente curelei de distribuție!

LĂSAȚI UN MESAJ