Useriștii nu au făcut până acum nicio parcare supraetajată în Timișoara, deși ne tot ”amenință” cu asemenea realizări de ani de zile. Tocmai pentru că vin alegerile și nu prea mai sunt panglici de tăiat, vicele Lațcău ne spune că parcare din spatele blocurilor-turn de la Gara de Nord va avea aproape 200 de locuri.

Reamintim, locația este din spatele blocului care se pe află pe colț, lângă pod, pe Bulevardul General Ion Dragalina și pe Splaiul Nicolae Titulescu. Acolo sunt mai multe garaje, ce urmează să fie demolate. Se va amenaja și accesul la parcar,e va exista o stație pentru mașini electrice, spații verzi, un loc de joacă, iluminat public. nu va lipsi nici rastelul de biciclete. Deocamdată, avem un ”concept de arhitectură”, care ne spune că vor fi 197 de locuri. Proiectul tehnic va mai trebui avizat, iar potrivit reprezentanților primăriei, licitația de execuție se va lansa abia la finalului acestui an, așadar, parcare nu va fi gata prea curând.

În zonă se vor repara și trotuarele. ”Zona Gării de Nord este extrem de aglomerată, iar numărul locurilor de parcare este limitat, astfel că vom demola garajele dintr-un cvartal de blocuri, pentru a construi o parcare cu aproape 200 de locuri. Conceptul de arhitectură este gata și urmează obținerea avizelor necesare pentru etapa de proiectare. Această parcare multietajată rezolvă aglomerația de mașini parcate peste tot vis-a-vis de gară, iar un alt proiect este gândit pentru a schimba fața acestei zone care a fost neglijată ani de zile. Vom amenaja piațeta, vom repara trotuarele și vom amenaja locuri de parcare la nivel în spatele blocurilor, astfel încât să nu mai avem mașini pe trotuare”, spune Ruben Lațcău.

Pentru proiectul tehnic făcut de firma Arcadeia AEN Arhitecture & PM SRL se plătesc 192.547,95 de lei. Bani vin din taxele de parcare strânse de Timpark.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ