DISTRIBUIȚI

Partea a doua a lunii iunie a însemnat competiții importante de atletism în România. La finalul săptămânii trecute a avut loc Campionatul Balcanic de seniori, în Serbia, iar anterior, la Cluj a avut loc Campionatul European pe echipe. Au participat și atleți din Timișoara.

La Balcaniadă, atletul Vlad Dulcescu, dublu legitimat la Poli Iași și CSM Timișoara, a luat argintul cu ștafeta României de 4X400 de metri, unde a alergat al doile,a cu colegii David Gudi, Ionuţ Olteanu și Mihai Pâslaru. Cei patru au obținut timpul de 3:10,19 minute. Dulcescu a fost pe 4 la 400 de metri garduri, cu timpul de 52.4 secunde. Timișoreanul Cosmin Dumitrache, legitimat la CSM Timișoara și Rapid, a luat și el locul 4 la 110 metri garduri, cu timpul de 13,87 secunde. De asemenea, timișoreanca Cristina Bălan a fost pe locul 6 cu ștafeta feminină de 4X400 de metri, pentru care a alergat ultima, după Iulia Nicoleta Banaga, Florina Ştefana, Bianca Georgiana Anton. Sportiva legitimată la CS Ahtletics Timișoara și SCM Craiova a luat locul 10 la 400 de metri plat.

La Campionatul European pe Echipe de la Cluj au participat doar Dulcescu și Dumitrache. România a avut o comportare slabă și a retrogradat în liga secundă pentru prima dată în istorie. Dulcescu a concurat la 400 de metri garduri, unde a luat locul 2 în finala B, cu tipul de 52,10 secunde. În ștafeta de 4X400, alături de Remus Niculiță, Mihai Dringo și Mihai Pîslaru, Dulcescu a luat locul 1 tot în finala B, cu 3:08,09 minute. La 110 metri garduri, Dumitrache a fost pe locul 2 în finala B, cu 14,02 secunde.

 

LĂSAȚI UN MESAJ