DISTRIBUIȚI

Timișorenii și nu numai pot vizita trei expoziții dedicate patrimoniului cultural evreiesc din regiune. Totul face parte din proiectul Rediscover, din care fac parte orașe din nu mai puțin de opt țări.

Scopul proiectului este utilizarea patrimoniului cultural evreiesc și dezvoltarea unor soluții inovatoare în domeniiul turismului. În acest proiect, autoritățile locale din Timișoara organizează, în parteneriat cu CJT, trei expoziții la Centrul Multifuncțional Bastion. Prima are loc în perioada 19-22 mai, Sărbători si tradiţii evreieşti – patru secole de existenţă evreiască în Timişoara. Apoi, în 24-28 vor fi două expoziții, simultan: Contribuţii ale evreimii timişorene la bogăţia multiculturală a oraşului – personalităţi de marcă și Opera arhitectului Henrik Telkes prin prisma aparatului său de fotografiat, 1910-1912.

Proiectul „Rediscover, expose and exploit the concealed Jewish heritage of the Danube Region” DTP2-084-2.2 – REDISCOVER este finanțat prin Programul Transnațional Dunărea și este implementat în perioada 2-18-2021. Liderul proiectului este municipiul Szeged, iar alți parteneri sunt fie primării, fie instituții culturale sau turistice din opt țări din regiunea danubiană. Alături de Primăria Municipiului Timișoara, partener este și Comunitatea Evreilor din Timișoara.

În ceea ce privește programul de vizitare al celor trei expoziții, ele pot f vizitate de luni până vineir la corpul C al Bastionului Theresia, de la 8 la 17, iar sâmbăta, de la 10 la 16.

foto: igloo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ