DISTRIBUIȚI

Licitația pentru reabilitarea Parcului Central este în desfășurare, iar trei firme vor să se ocupe de proiectul modernizării spaţiului verde. În situaţia în care nu vor fi depuse contestaţii, lucrările vor începe la vară. Autorităţile locale au transmis că valoarea proiectului este de peste 3 milioane de lei. Bugetul municipalităţii prevede patru milioane de lei pentru investiție, dar autorităţile vor să obțină fonduri europene pentru acest obiectiv. Chiar dacă nu le vor obţine, primarul Nicolae Robu promite că lucrările vor începe cât de curând, în cazul în care nu apar contestaţii. Proiectul prevede amenajarea unui foișor muzical pentru orchestră, labirint din gard viu, sub forma unei frunze de Ginkgo Biloba, peluze şi nu numai. Lucrările necesare au fost estimate la 11,6 milioane de lei fără TVA, adică peste 3,11 milioane de euro, cu tot cu TVA.

Parcul Central „Anton Scudier” are opt hectare şi este unul dintre cele mai vechi din oraș. Din modernizarea spaţiului verde nu va lipsi nici plantarea de copaci şi toaletarea celor existenţi. Foișorul muzical va fi sub forma unui octogon,  iar pe margini va avea plăcuțe pe care se va scrie numele unor muzicieni români. Locul preferat al pensionarilor din Timișoara, cel cu mesele de șah, va fi transformat într-unul mai modern.

„Lucrările pot începe în timpul verii, dacă licitația se finalizează cu succes”, au declarat reprezentanții Primăriei Timișoara.

A.STOICA

(sursa foto: turisteuropa.ro)

 

LĂSAȚI UN MESAJ