DISTRIBUIȚI

Ziua copilului va fi marcată și după data de 1 Iunie, în Timișoara, cu evenimente dedicate. Astfel, la Muzeul Național de Artă se vor organiza ateliere pentru copiii mai mici și mai mari, în perioada 24- iunie.

Muzeul organizează două inițiative din seria ”MNArt Teach”: ”Carte de colorat pentru copii” și ”Fanzine.Publicație pentru adolescenți”. În primul caz, atelierele sunt dedicate copiilor cu vârsta întrre 5-12 ani, care vor crea o catre de colorat cu imagini reprezentative din muzeu. Cu ajutorul unui suport de iluminat cu leduri, copiii vor trasa conturilor lucrărilor, cu o hârtie de calc epste imagine. Lucrările provin din  expozițiile de artă românească modernă, artă bănățeană, artă decorativă și artă europeană veche. De asemenea, pe baza conținutului cărții se vor face activități practice, dar și concursuri. Cei mici vor avea ocazia să se familiarizeze cu proiectul Micro-Folie, cu opere de artă din marile muzee ale lumii.

Ateliere cu fanzine sunt dedicate copiilor cu vârste între 13-18 ani. Se va crea o revistă de tip fanzin, pornind de la expoziția ”Celebrities of the Floating World”. Tematica va fi legată de desenele manga contmpoerane, dar istoricul stampelor japoneze. Adolescenții vor aplica tehnici specifice deneselor manga și benzilor desenate, dar și tehnica legătoriei japoneze. Reamintim, expoziția ”Celebrities of the Floating World”  este găzduită de Muzeul Național de Artă din Timișoara în perioada ianuarie-iulie 2022 , prezintă cei mai importanți artiști ai stampelor japoneze din perioada Edo (1603-1868).

Atelierele vor fi zilnic, între orele 9-13 și sunt organizate în parteneriat cu Liceul de Arte Plastice Timișoara, Liceul Teoretic „David Voniga” Giroc și Liceul Teoretic Jean Louis Calderon.

LĂSAȚI UN MESAJ