DISTRIBUIȚI

Dominic Fritz s-a ”suit” la conducerea Timișoarei ca pe propria moșie. Edilul german face conferințe de presă din ani în Paști, iar când presa adresează întrebări instituției, nu se mai dă niciun răspuns! Însă neamțul se ”inspiră” din idele de subiect ale presei, și, după ce nu răspunde publicațiilor, postează pe Facebook pe această temă!

Un exemplu elocvente s-a petrecut ieri, în prima zi de școală. După acuzațiile aduse de fostul primar, Nicolae Robu, cum că în această vară nu s-au făcut lucrări de reparații la școli și grădinițe, Timișplus a solicitat un punct de vedere al instituției pe această temă,. fără a redacta despre subiect ignorând poziția edilului. Ei bine, cei care se ocupă de comunicare la Primăria Municipiului Timișoara, inclusiv consilierul personal al primarului pe probleme de comunicare și ”intrusa” de la partid, Ioana Lupea, care nu este angajată a instituției, dar administrează grupul (fostă ziaristă sărită în ”barca” politică), s-au făcut că nu văd întrebare de bun-simț a publicației noastre.

 

În schimb, spre seara, pentru a „cerși” likeuri, Fritz a postat că ce spune Robu e o deiznformare, iar primăria a făcut lucrări vara aceasta. Edilul german pomenește despre reabilitarea termică a Grădiniței PP 27, a Școlii Gimnaziale 2 și 24, plus reabilitarea fațadei Colegiului I.C.Brătianu, fostul MIU pentru timișorenii obișnuiți cu vechile denumiri. Toate proiecte începute pe vremea lui Robu, căci în Timișoara să izolezi și să zugrăvești niște pereți durează, într-adevăr, puțin mai puțin decât o eternitate!

Enervat de tupeul lui Fritz, fostul viceprimar Dan Diaconu, actualmente consilieri local, a simțit nevoie să subilieneze că s-a făcut foarte puțin vara aceasta. ”Despre șantierele blocate, despre refuzul de începe execuția pe proiecte agreate pentru școli, despre proiectele cu fonduri europene care nu au început nici acum am mai scris și nu voi reveni. După ce analizăm obiectiv cu obiectiv rămânem cu reparația unui gard la Generală 16 (apropos acest gard va continua să fie distrus – știți de ce? – copiii din cartier nu au acces la terenul din curtea școlii în afara orelor de program așa cum ați promis – ca atare își crează accesul) și avariile la două țevi”, a postat Diaconu.

Pentru că nu ne dorim să inspirăm o comunicare unilaterală, doar pe Facebook, a edilul, Timișplus nu va mai adresa întrebări instituției, întrucât nu este unicul caz în care întrebările publicației noastre sau ale altor ziare din oraș sunt complet ignorate. Ne manifestăm îngrijorarea față de faptul că edilul Timișoarei ignoră solicitările presei și comunică precum Big Brother-ul din romanul ”1984”, doar prin ”ecranul” Facebook!

LĂSAȚI UN MESAJ