În contextul Zilei Județului Timiș, marcată la data de 28 iulie. Muzeul național de Artă Timișoara organizează o serie de trei evenimente, timp de două zile. Este vorba de un tur ghidat, un atelier pentru copii (ambele cu înscriere) și un vernisaj.

Joi seara, de la ora 18,30, se fac un tur ghidat destinat adulților. Turul se organizează în cadrul expoziției „Jocul cu hazardul: Romul Nuțiu. O retrospectivă/ Playing hazard: Romul Nuțiu. A retrospective”. Curatoarea expoziției Andreea Foanene va fi alături de participanți, pentru a le da detalii despre expoziția dedicată marelui pictor expresionist abstract. Este nevoie de înscriere prealabilă, căci numărul maximum de participanți este 20. Pentru înscriere, sunați la 0728278632.

Apoi, vineri, 28 iulie, între 10-11,30, se organizează un atelier de mediere culturală pentru copii. Scopul principal e familiarizarea micuților cu patrimoniul muzeal, cu pedagogii muzeali, coordonați de muzeograful Alexandru Babusceac. Atelierul de tehnici mixte se face în conetxtul expoziției ”Timișoara – Potretul unui oraș”. atelierul e gândit pentru copii cu vârsta între 7-12 ani. Pot participa maximum 15 copii. Îi puteți înscrie pe micuți la numărul de telefon 0728278632.

În seara zilei de vineri, de la ora 18, are loc vernisajul  expoziției ”Personalități din Banat”. Este o expoziție de grafică, semnată de Aurelian Scorobete, care a potretizat oameni politici, artiști, muzicieni, arhitecți. Sunt 60 de lucrări, cu personalități precum  Eugeniu de Savoya, Carol Telbisz, Johann Nepomuk Preyer, Alexandru Mocioni, Laszlo Szekely, Ioachim Miloia, Traian Grozăvescu, Victor Vlad Delamarina, Carol I, Ferdinand I, Carol al II-lea, Mihai I și al Majestății Sale Margareta. Expoziția, în Galeria L a muzeului, poate fi urmărită până la 17 septembrie.

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ