DISTRIBUIȚI

La fel ca anul trecut, Turul Ciclist al României va lua startul din Timișoara. La competiței vor aprticipa și cei mai buni rutieri români ai momentului, Eduard Grosu și Serghei Țvetcov. 

Organizatorii au anunțat că Turul Ciclist al României va începe în acest an mai devreme, programat între 31 august – 5 septembrie. Vor fi 800 de km de concurs, în cinci etape. În ultima zi de vară calendaristică, la Timișoara va avea loc cursa-prolog. Apoi, la 1 septembrie, se pleacă din capitala Banatului, pe următorul traseu: Timișoara – Lugoj Caransebeș – Hațeg – Hunedoara – Deva. Traseul va travesa Transilvania și va ajunge la București, prin Regat. Se va trece pe lângă Cetatea Devei, Cetatea Sarmizegetusa Regia, Castelul Corvinilor, Cetatea Făgărașului, Castelul Bran, Cetatea dacică de la Căpâlna. Iar dacă anul trecut au fost 700 de km și 11 echipe din șase țări, anul acesta organizatoriis e așteaptă la la 120 de cicliști, de la 20 de echipe diferite.

Trebuie spus că deja au confirmat prezența Bardiani CSF Faizanè, echipa italiană a lui Eduard Grosu, austriecii de la Felbermayr – Simplon Wels, dar și echipa americană a lui Țvetcov, Wildlife Generation Pro Cycling. ”Mica Buclă este deja mai mult decât un eveniment sportiv și își propune ca de la an la an să pună mult mai mult în valoare obiectivele turistice și peisajele unice ale țării, dar și tradițiile și frumusețea oamenilor locului. Turul României reprezintă o bună carte de vizită pentru țara noastră și este emblema sportului cu pedale din România. Traversăm o perioadă fastă din punct de vedere al performanței prin victoriile lui Serghey Țvetkov în 2018 și Edi Grosu în 2020. Sperăm ca tot mai mulți tineri cicliști să vadă această competiție ca pe o rampă de lansare în «lumea mare»”, spune Cătălin Srpânceană, vicepreședintele Federației Române de Ciclism.

Iată traseul pe etape:

Etapa 1 (1 septembrie): Timișoara – Lugoj Caransebeș – Hațeg – Hunedoara – Deva
Etapa 2 (2 septembrie): Deva – Orăștie – Sebeș – Poiana Sibiului – Gura Râului – Păltiniș
Etapa 3 (3 septembrie): Sibiu – Agnita – Făgăraș – Poiana Mărului – Zărnești – Bran – Brașov
Etapa 4 (4 septembrie): Brașov- Cheia- Ploiești – București
Etapa 5 (5 septembrie): circuit în București

Anul trecut, Turul a fost câștigat de Eduard Grosu. Mica Buclă a avut un traseu un mic diferit, prin Oradea și Târgu Mureș. Anul acesta, concursul ajunge la ediția cu numărul 54. Competiția a avut prima ediție în 1954.

LĂSAȚI UN MESAJ