DISTRIBUIȚI

La final de noiembrie, Facultatea de Arte și Design din cadrul Universității de Vest a deschis două expoziții foto. Este vorba de Bienala Interfoto și Facet of AGI.

Expoziția Facet of AGI este o premieră națională. Ea este realiztă de Grupul Obvious este lider în asamblajul inteligență artificială & artă vizuală, cu rezultate absolut impresionante. De altfel, grupul a obținut recunoaștere internațională, din partea unor instituții culturale de renume  precum Muzeul Hermitage, Aiiiii Art Center Shanghai, Lebenson Gallery sau Haus der Kunst Munich. Sunt expuse măști africane, iar expoziția a debutat cu o conferință în prezența membrilor grupului și a Tillei Rudel, directoarea Institutului Cultural Francez din Timișoara. Expoziția poate fi vizitată în mansarda clădirii Facultății de Arte și Design, de pe strada Oituz.

În ceea ce privește Bienala Interfoto 2021 are ca tematică cercetare fotografică, centrată pe parcursul academic al fiecărui participant, metamorfozele fotografiei de la disciplină, la metodologie, fotografia ca reflecție asupra vieții și, nu în ultimul rând,
arta fotografică. Această expozișie a început cu un workshop de fotografie analogică, susținut de Mădălin Mărienuț și Silvia Trion, lectori universitari în cadrul Facultății de Arte și Design Timișoara (UVT), alături de Benjamin Bledea (Alumni UVT) și Alexandra Costea (studentă anul III). Expoziția poate fi vizitată la Bastionul Theresia, în perioada 22-30 noembrie, pentru secțiunea de secției Fotografie, Videoprocesarea Computerizată a Imaginii.

În perioada 20-30 decembrie, vor fi expuse lucrările cadrelor didactice ale facultății alături de profesori de la UAD Cluj Napoca, Facultatea de Arte din cadrul Universității Oradea și Facultatea de  Design/UAV Arad. ”Facultatea de Arte și Design a fost în mijlocul comunității în ultimele luni cu nenumărate evenimente artistice dedicate timișorenilor. În această săptămână, oferta culturală a artelor vizuale din Timișoara este îmbogățită considerabil cu două expoziții consistente, inedite, ce sunt o premieră la noi în țară. La UVT, Cultura este Capitală, iar artele vizuale sunt un reper în capitala noastră, a cărei ofertă culturală pune laolaltă, într-o manieră efervescentă și originală, toate domeniile artistice.  Îi așteptăm pe timișoreni să viziteze cele două expoziții”, spune Marilen Pirtea.

LĂSAȚI UN MESAJ