„Acum câţiva ani judeţul Timiş-Torontal a cumpărat cu mari sacrificii un avion botezat cu numele său. Populaţia şi-a dat cu bucurie obolul pentru ca această frumoasă iniţiativă să fie realizată, ridicând astfel, într-o oarecare măsură, prestigiul aviaţiei româneşti.

De pe atunci a subsistat în sufletul timişorenilor speranţa că vor primi un aeroport, cât de modest, de pe care acest avion să-şi ia zborul în diferite ocazii atunci când necesităţile o cer. Ar fi fost un mijloc rapid de comunicaţie, el singur putând deservi provizoriu, ca început, această linie, plecând de exemplu dimineaţa şi întorcându-se seara spre Bucureşti.

Nimic în acest sens nu s-a făcut însă. Avionul <<Timiş-Torontal>> a luat drumul <<Lincolnului>> Directoratului Banatului, el fiind pus să deservească linia aeriană Cluj-Bucureşti, deci fără ca Banatul să profite de el, în afară de 2-3 meetinguri, când şi atunci cetăţenii noştri trebuiau să plătească sume fantastice pentru un zbor de 4-5 minute.

Acum ne vine ştirea că acest avion a devenit atât de uzat încât repararea lui pentru a putea să fie redat circulaţiei pe linia Timişoara-Bucureşti costă 2-3 milioane de lei.

Ne întrebăm dacă s-ar putea ca Banatul să-şi reprimească un avion nou în locul aceluia uzat în detrimentul său? Iată o problemă pe care o supunem atenţiei publice şi celor în drept, dându-se satisfacţie judeţului care a dat banii săi pentru un scop după care nu a profitat cu nimic”. [„Înfrăţirea”, Anul II, nr.17, Timişoara, 23 iulie 1934].

LĂSAȚI UN MESAJ