DISTRIBUIȚI

Verificările pentru a depista migranții a căror prezență nu se justifică în Timișoara continuă. Sătpămâna aceasta s-au mai găsit 139 de cetățeni străini, majoritatea cu cazare în centrele de refugiați din alte orașe. Ei nu sunt doar din zonele cu conflicte din Asia, ci și din țări africane. 

Migranții au fost găsiți în mai multe locații din Timișoara. Cei 139 depistați în acest sfârșit de săptămână provin din Afganistan, Irak, Bangladesh, Siria, Camerun și Eritrea și aveau vârstele cuprinse între 18 și 50 de ani. Majoritatea aveau documente temproare de solicitare de azil, dar nu în centrele din Timișoara. La finalizarea verificărilor, migranții vor fi duși înapoi Centrele Regionale de Cazare si Proceduri pentru Solicitantii de Azil  unde sunt înregistrați și cazați.

Verificările le-au făcut poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara în cooperare cu poliţişti din cadrul Inspectoratul de Poliţie a Judeţului Timiş, Serviciului pentru Imigrări Timiş, lucrători din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Timiş şi ai Grupării Mobile de Jandarmi Timişoara. Se acordă o atenție sporită mijloacelor de transport, pentru a găsi alți migranți care nu își justifică prezența în zonă.

De când au început aceste controal cu ocazia verificărilor anterioare, s-au găsit 262 migranți ilegali, ascunși în diverse locații din Timișoara.

foto. Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ