DISTRIBUIȚI

Într-o săptămână, polițiștii de frontieră în colaborare cu alte instituții de ordine publică au prins 120 de migranți veniți în Timișoara din alte zone ale țării! Dacă de luni până vineri, s-au găsit 84 de transfugi, sâmbătă și duminică, alți 36 în aceeași situație au fost depistați.

Migranții au fost găsiți în mai multe locații din timișoara. Cei 36 depistați în acest sfârșit de săptămână provin din Afganistan, Pakistan, Tunisia și Bangladesh, și aveau vârstele cuprinse între 20 și 39 de ani. Majoritatea aveau documente temproare de solicitare de azil, dar nu în centrele din Timișoara. La finalizare averificărilor, migranții vor fi duși înapoi Centrele Regionale de Cazare si Proceduri pentru Solicitantii de Azil  unde sunt înregistrați și cazați.

Verificările le-au făcut poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara în cooperare cu poliţişti din cadrul Inspectoratul de Poliţie a Judeţului Timiş, Serviciului pentru Imigrări Timiş, lucrători din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Timiş şi ai Grupării Mobile de Jandarmi Timişoara. Se acordă o atenție sporită mijloacelor de transport, pentru a găsi alți migranți care nu își justifică prezența în zonă.

foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ