DISTRIBUIȚI

Miercuri noaptea, polițiștiștii de frontieră din sectorul Moravița au prins un microbuz condus de un timișean care făcea trafic de migranți, la Denta. În interior erau nu mai puțin de 19 transfugi.

Microbuzul a fost oprit pentru control la 5 dimineața, în Denta, la un control. Vehiculul era condus de un bărbat, iar în interior erau 19 cetățeni străini, fără documente asupra lor. Duși la sediul Poliției de Frontieră Moavița, cei 19 au fost verificați și a reieșit că era vorba de 18 adulți și un minor, din Turcia și Afganistan, cu vârstele curpinse între 16-32 de ani. Ei au povestit că după ce au trecut granița din Serbia și de acolo au fost preluți de cel cu microbuzul. Deși nu aveau viză Schengen, migranții au spus că doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

Polițiștii de frontieră fac cercetări sub aspectul trecerii ilegale a frontierei de stat pentru cei 19 migranți. Pentru șofer se fac cercetări pentru trafic de migranți. Cercetările sunt coordonate de un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ