DISTRIBUIȚI

Duminică, un cetățean sârb a fost prins de polițiștii de frontieră timișeni în timp ce transporta mai mulți migranți ilegali, între comunele Satchinez și Orțișoara. Călăuza s-a ales cu 30 de zile de arest preventiv pentru fapta sa.

Microbuzul plin cu migranți a fost depistat duminicî, în jurul orei 4, de cei de la Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara cu ajutorul celor de la Secția 3 Poliție Rurală Sânandrei. Sârbul îi ducea pe cei care au trecut ilegal frontiera pe drumul județean 692, între localitățile Bărăteaz (comuna Satchinez) și Băile Calacea (comuna Orțișoara). Pentru transportul migranților era folosit un Volkswagen Sharan, înmatriculat în Suedia. La controlul autorităților, în microbuz au fost depistați nouă oameni care nu vorbeau limba română.

Toți cei din microbuz au fost duși la sediul poliției de frontieră. În urma verificărilor a reieșit că toți cei din microbuz sunt sirieni. Opt dintre ei sunt adulți cu vârstele între 18 și 42 de ani, iar a noua persoanăe  un minor de 14 ani. Sirienii au spus că încercau să ajungă într-un stat din vestul Europei, iar când ajungeau la destinație, urmau să achite între 1500 și 2000 de euro de persoană. Sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș se fac cercetări pentru trecerea frauduloasă a frontierei de stat de către cei nouă sirieni.

Șoferul sârb este cercetat pentru trafic de migranți, iar în baza materialului probator, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiș a dispus arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.

foto: politiadefrontiera.ro

LĂSAȚI UN MESAJ