De astăzi, la Centrul de Proiecte se deschide expoziția ”Inner Cosmos” (Cosmos interior) a Liviei Mateiaș, iar la vernisaj va veni un scriitor catalan. Informarea pentru presă a vent tot azi, într-un spririt ”heirupist”, care din păcate, a caracterizat multe comunicări către mass-media în anul capitalei culturale europene.

Expoziția este, așa cum o arată și numele, una cu picturi despre trăirile interioare, personale. Livia Mateiaș este membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România şi co-fondatoarea studioului de artă şi design artouching (2014) și a platformei Digital:Canvas\ (2018). ”Inner Cosmos” este nu doar o expoziție despre infinit, ci și o călătorie într-o reverie interioară, deschizând porți către un univers pictural ce se află la granița dintre realitate și imaginație, posibil și utopic”, spune artista.

La vernisaj vine și scriitorul catalan Francesc Miralles, scriitor, jurnalist și muzician catalan, născut în 1968, care a publicat cărți în peste 50 de țări. La vernisaj va cânta și la ineditul instrument handpan Ovidiu Brăzdău. Vernisajul are loc astăzi, la roa 18.  Expoziția va avea loc între 21 noiembrie și 4 decembrie. Pe parcursul acestei perioade se vor organza  ateliere de mediere culturală dedicate elevilor, tururi ghidate și întâlniri cu artista, workshopuri de formare continuă pentru cadrele didactice, cluburi de carte și evenimente de lectură pentru cei mici.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ