Sinuciderea nu e niciodată o idee bună, cel puțin nu în cultura occidentală și europeană, dar se dovedește cu atât mai neinspirată la volan, unde un gest stupid poate afecta oameni complet nevinovați. În 2022, un șofer a vrut să se omoare pe A6, dar a ajuns să rănească alți oameni, a supraviețuit, și acum e trimis în judecată.

Cel în cauză gonea ca nebunul pe bucata de mini-autostradă A6, pentru că voia să moară, după ce s-a certat cu tatăl său. ”În data de 24.01.2022, în jurul orei 1500, pe fondul unor discuții contradictorii cu tatăl acestuia și cu intenția declarată de a se sinucide, inculpatul, în timp ce conducea un autoturism cu viteză excesivă și cu încălcarea normelor legale referitoare la depășirea altor autovehicule pe DN6, din direcția Caransebeș către Timișoara, la intrarea în sensul giratoriu pe autostrada A6 (unde viteza este limitată la 30 km/h, iar sensurile de mers sunt despărțite de linie dublă continuă), a intrat în coliziune cu partea din spate a unui alt autoturism, ce se deplasa în aceeași direcție și în care se aflau persoanele vătămate”, informează procurorii.

Mașina lovită a fost proiectată în aer, mai ceva ca în scenele din seria cinematografică Furios și Iute. ”Astfel, în urma impactului dintre cele două autoturisme, autoturismul în care se aflau persoanele vătămate a fost proiectat peste scuarul sensului giratoriu menționat, s-a rostogolit în aer, timp în care una dintre persoanele vătămate a căzut din acesta, după care autoturismul, în cădere, a lovit balustrada despărțitoare din metal amplasată pe marginea drumului și apoi s-a oprit într-un canal betonat de colectare a apei spre stația de distribuție de carburanți OMV Petrom, în afara părții carosabile a sensului giratoriu”, mai punctează ceid e la parchet.

Oamenii care au avut doar ghinionul să stea în fața unui șofer orbit de furie și disperare au stat zeci de zile la spital, dar au trăit. ”În urma evenimentului rutier, persoanele vătămate au suferit vătămări corporale care au necesitat pentru vindecare un număr de 40 de zile de îngrijiri medicale, 30 de zile de îngrijiri medicale, respectiv 110 zile de îngrijiri medicale și viața pusă în primejdie pentru persoana vătămată care a căzut din autoturism”, mai preciază procurorii.

Nici sinucigașul nu a murit, iar acum e trimis în judecată pentru tentativă de omor, într-un dosar instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș. Dosarul va ajunge pe rol la Tribunalul Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ